For første gang kan FNs Generalforsamling komme til å fordømme Hamas

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.30.2018

Det har aldri skjedd før, men nå kan det skje: Hamas kan bli fordømt i FNs generalforsamling. Det er USA som fremmer resolusjonsforslaget.

USA har laget et utkast over et resolusjonsforslag i FNs generalforsamling. Forslaget har blant annet til hensikt å fordømme Hamas og Islamsk Jihad.

Resolusjonen, som ifølge nyhetsbyrået AP, også støttes av EU, «fordømmer Hamas for gjentatte ganger å skyte raketter inn i Israel og for å oppfordre til vold og dermed sette sivile i fare ". 

Den krever også at «Hamas og andre militante aktører, inkludert palestinsk islamsk jihad, stopper alle provoserende handlinger og voldelig aktivitet, blant annet bruk av luftbårne brannlegemer».

Og den fordømmer Hamas sin ressursbruk i Gaza: "Konstruere militær infrastruktur, inkludert tunneler for å infiltrere Israel og utstyr for å skyte raketter inn i sivile områder, når slike ressurser kan brukes til å møte den sivile befolkningens kritiske behov."

Trolig skal resolusjonen stemmes over førstkommende mandag.

Kilde: AP, Times of Israel

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!