Fordømmer LOs Israel-boikott på det sterkeste

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.12.2017

I en pressemelding fordømmer den israelske ambassaden LOs boikott-resolusjon på det sterkeste.

Dag Øyvind Juliussen, leder for ICEJ-Norge, ber LO medlemmer melde seg ut, eller iverksette en kampanje mot beslutningen.

På årets LO-kongress gikk organisasjonen inn for en full boikott av Israel. Resolusjonen ble vedtatt mot ledelsens vilje. Ledelsen ønsket en resolusjon med boikott av varer fra «israelske bosetninger».

«Israels ambassade fordømmer avgjørelsen på det sterkeste», skriver ambassaden i en pressemelding.

Raphael Schutz
ICEJ, Israels ambassadør, Raphael Schutz

De mener resolusjonen kun vil bidra negativt og «øke mistilliten og spenningene, samt fjerne oss enda lengre unna en fredelig løsning».

Direktør for ICEJ-Norge, Dag Øyvind Juliussen, bruker svært sterke ord om resolusjonen:

«LO-kongressen har nå besluttet å gå inn for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel. Dette er et rasistisk og ytterliggående vedtak mot den eneste nasjonen som har en jødisk majoritet i befolkningen.»

Dag Øyvind Juliussen
ICEJ, Dag Øyvind Juliussen, direktør for ICEJ-Norge

Han mener resolusjonen gir drivstoff til despotiske krefter i Midtøsten.

«I realiteten gir LOs vedtak moralsk drivstoff til de despotiske kreftene i Midtøsten som vil fjerne Israel fra kartet. Enten må man nå som LO medlem melde seg ut eller iverksette en kampanje mot denne beslutningen.»

«Denne umoralske resolusjonen reflekterer den dyptgående og skjeve holdningen, diskrimineringen og den doble standarden mot den jødiske staten……Dette ser ut til å være en besettelse...», skriver ambassaden videre.

I resolusjonen går LO blant annet inn for å arbeide mot at «muren» fjernes og for at palestinske flyktningers rett til å vende hjem må respekteres.

Den israelske ambassaden mener resolusjonen er en benektelse av det jødiske folks rett til selvbestemmelse i deres egen stat.

«Å akseptere kravet om retur for millioner av palestinske flyktninger og deres etterkommere – ikke til en palestinsk stat, men til Israel – betyr i realiteten en avvikling av den jødiske staten. LO krever også fjerning av sikkerhetsbarrieren som har vært med å spare mange israelske liv», skiver ambassaden.

Ambassaden uttaler at dette plasserer LO skulder til skulder med Israels verste fiender.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!