FN fordømmer Irans trusler om å ødelegge dronning Esters gravsted

Av ICEJ Press, 02.20.2020

Onsdag fordømte FN det iranske regimets trusler om å rasere gravene til de bibelske jødiske personene Ester og Mordekai. Gravstedene ligger i den iranske byen Hamadan.
 

AV: Martin Gellein

Fordømmelsen kom som en respons på meldinger om at gravstedet ville bli ødelagt som en protest mot Donald Trumps forslag til fred mellom Israel og palestina-araberne. 


Iranske The Alliance for Rights of All Minorities meldte søndag at, «det iranske regimet truer med å ødelegge de historiske gravene til Ester og Mordekai i Hamadan, og å omgjøre stedet til et palestinsk konsulat.»
Gravstedet er et historisk landemerke over jødens historie i Iran. Den persisk-jødiske dronning Ester og onkelen Mordekai reddet det jødiske folket fra planene til den onde hatefulle Haman, om å utrydde hele jødefolket fra hele det medio-persiske riket. Historien danner grunnlaget for den jødiske bibelske høytiden Purim. 

Dronnig Ester i bønn for jødefolket innfor den persiske kongen
Dronnig Ester i bønn for jødefolket innfor den persiske kongen.

Tidligere i uken snudde en iransk offentlig uttalelse historien fra Esters Bok, ved å anklage jødene for å ha massakrert tusenvis av iranere. Det faktum at tapene av menneskeliv hadde sin forklaring i jødenes forsvar mot fiender som angrep for å utrydde dem, ble redigert bort fra historien. Altså ikke ulik slik Israels fiender omskriver Israels moderne historie. 

Kilde: Jerusalem Post
 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding