Flyktninger fra Iran og Syria konkurrerer i internasjonalt judo-stevne i Israel

Av ICEJ Press, 01.16.2020

Idrettsutøverne skaper historie ved å delta i et Grand Prix-stevne i Tel-Aviv senere i januar. Avgjørelsen om deltagelse vil bli hedret av det internasjonale judoforbundet.

AV: Martin Gellein

Utøverne, som opprinnelig er fra Iran og Syria, kommer til Israel neste uke for å konkurrere i Tel Aviv Grand Prix 2020. Stevnet vil markere deres deltagelse med en egen seremoni som anerkjenner og hedrer flyktning-utøvere, melder The Algermeiner.

Stevnet i Tel-Aviv vil bli det største Grand Prix-stevne noensinne, med mer enn 600 utøvere fra 88 ulike land. Israel vil delta med 20 utøvere, og resultatene i stevnet kan kvalifisering til deltagelse i OL i Tokyo 2020. Israel gjør det godt i judo og israeleren Sagi Muki ble verdensmester i 2019.

Det er iranske Mohammad Rashnonezhad og syriske Ziad Aun som skal delta i stevnet som del av laget for flyktninger. Aun blir den første syriske idrettsutøveren som deltar i et internasjonalt idrettsstevne i Israel.

Israelske idrettsutøvere er tidligere blitt utestengt fra stevner og mesterskap, bl.a. fra sjakk-VM i Saudi-Arabia 2017. Utøvere fra flere land har nektet å håndhilse på israelske idrettsutøvere under ulike mesterskap.

Under VM I Tokyo 2019 ble den tidligere iranske verdensmesteren, Saeid Mollaei, tvunget til å tape en semifinale-kamp. Årsaken var det iranske regimets motstand mot at utøveren deres skulle møte en israelsk utøver i finalen. Etter at Det internasjonale judoforbundet hjalp Mollaei med å få flyktningstatus i Tyskland, konkurrerer også han som en del av flyktning-laget.

«Vi syntes det er fantastisk at idrett kan forene mennesker,» uttaler leder i det israelske judoforbundet til The Algermeiner.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer