Familie til terroroffer kommer til ICEJs Folkemøte i IMI Forum 

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 04.04.2017

Lørdag 22 april fra 1300-1700 arrangerer Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem folkemøte for Israel i IMI Forum, Stavanger. Dette har årlig blitt det største Israels møtet i Norge.

Dette møtet ser vi frem til med stor forventning, sier Dag Øyvind Juliussen, direktør for den norske avdelingen. 

Den 17.januar 2016 ble den jødiske kvinnen, Dafna Meir, brutalt knivdrept av en palestinsk tenåring foran tre av sine barn. Lørdag 22.april, kommer enkemannen og den eldste datteren til ICEJs Folkemøte i IMI Forum i Stavanger for å fortelle oss sin viktige historie. 

Dafna Meir ble brutalt knivdrept av en femten år gammel palestinsk gutt. Gutten tok seg inn i Dafna Meirs hjem i Otniel i Judea og Samaria (vestbredden), der Dafna oppholdt seg sammen med tre av sine seks barn. 

Fryktet terror 

Drapet skjedde midt i en periode med mange knivangregrep og andre terrorhandlinger rettet mot jøder rundt om i hele Israel.  

Noen måneder før drapet på Dafna Meir, hadde hun i en israelsk avis uttrykt sin frykt for disse terrorangrepene. 

«Jeg har tenkt veldig mye i det siste……Frykten for min ektemann og mine barn, mine venner og familie. Situasjonen er ikke lett. Noen ganger føler jeg at jeg spiller russisk rulett. Og jeg kan ikke sove». 

Brutalt drap 

Da Dafna Meir forsøkte å stoppe det som i ettertid har vist seg å være et terrorangrep, ble hun brutalt knivdrept foran de tre barna. Hun opplevde det hun tidligere hadde fryktet. 

Eldste datteren, Renana Meir, som på dette tidspunktet var sytten år gammel, var blant de tre barna som var hjemme denne dagen. Hennes vitnesbyrd og beskrivelse av terroristen, førte til at politiet ikke lenge etterpå arresterte tenåringsgutten. 

Slik uttrykte den unge terroristen seg i avhør etterpå.  

«Hun gjorde motstand mot meg….Jeg stakk henne til det var umulig å få kniven ut av kroppen hennes, men når jeg så en annen kvinne komme, løp jeg hjem og så på film». 

«Hvis jeg hadde sett flere jøder, ville jeg stukket ham til døde også….Jeg ville ha fortsatt å drepe jøder frem til jeg døde som martyr» 

«Enhver muslim håper å dø som martyr».  

Den i dag seksten år gamle terroristen sitter fengslet på livstid. 

Besøkte FN 

Tre måneder etter det brutale drapet, besøkte Dafna Meirs datter, Renana, og pappaen Nathan, FN. Der fortalte de om savnet etter sin mor og hustru og om å bekjempe hat med kjærlighet. 

Dafna Meir etterlot seg seks barn og ektemann.  

Den 22.april kommer mannen til den drepte for å fortelle sin historie på ICEJs konferanse i IMI-Forum i Stavanger. 

I tillegg kommer også Nicole Yoder, som leder ambassadens sosiale hjelpearbeid i Israel, ICEJ Aid. Av norske appellanter er Sigmund Kristoffersen som leder Pinsebevegelsens Lederråd, Trond Eriksen som leder Evangeliesenteret i Norge og redaktør Finn Jarle Sæle. Eva Olsvold Sundar som er ambassadens forkynner i Norge kommer til å tale. 

- Dette møtet ser vi frem til med stor forventning, dette blir en fantastisk anledning for Israels venner til å komme sammen og vise Israel at de ikke står alene. Jeg har et sterkt ønske om at Nathan Meir som er ortodoks jøde skal oppleve at han blir rikelig omfavnet av kjærlighet og støtte fra norske kristne som fyller IMI Forum, sier Dag Øyvind Juliussen 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding