Etterretningskilder til Foxnews: Iranske fly smugler våpenkomponenter til Hezbollah

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.04.2018

Iranske fly smugler våpenkomponenter til Hezbollah. Flyene bruker uvanlige ruter fra Iran til Libanon. Komponentene skal brukes til å produsere presise våpen. Det er Foxnews som skriver dette etter å ha vært i kontakt med vestlige etterretningskilder.

Det er spesielt to flyvninger som har kommet i søkelyset til vestlig etterretning.

Det ene er en flyvning den 9. juli. Flyet har startet i Teheran, gjort et kort stopp i Damaskus, for deretter å fly i en halvsirkel på sin vei til Beiruts internasjonale flyplass.

Våpensmugler rute
Foxnews/Flightradar, Skjermbilde av flyvningen den 9. juli.

Den andre flyvningen var den 2. august. Dette flyet gikk direkte til Beirut, men også dette i en halvsirkel.

Våpensmugler rute
Foxnews/Flightradar, Skjermbilde av flyvningen den 2. august.

Flyvningene er gjennomført av flyselskapet Qeshm Fars Air. Foxnews skriver at selskapet forsøker å fremstå som et sivilt flyselskap, men er skalkeskjul for den iranske nasjonalgardens våpensmugler-trafikk. I styret sitter tre representanter for nasjonalgarden: Ali Naghi Gol Parsta, Hamid Reza Pahlvani og Gholamreza Qhasemi. 

Ifølge vestlige etterretningskilder som Foxnews har vært i kontakt med, har flyene fraktet komponenter for å lage presise våpen i iranske fabrikker i Libanon.

Amerikansk, israelsk og vestlig etterretning har bevis på at Iran har våpenfabrikker i Libanon, Syria og Yemen. Det skriver Foxnews.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!