Etterretningskilder til Foxnews: Iranske fly smugler våpenkomponenter til Hezbollah

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.04.2018

Iranske fly smugler våpenkomponenter til Hezbollah. Flyene bruker uvanlige ruter fra Iran til Libanon. Komponentene skal brukes til å produsere presise våpen. Det er Foxnews som skriver dette etter å ha vært i kontakt med vestlige etterretningskilder.

Det er spesielt to flyvninger som har kommet i søkelyset til vestlig etterretning.

Det ene er en flyvning den 9. juli. Flyet har startet i Teheran, gjort et kort stopp i Damaskus, for deretter å fly i en halvsirkel på sin vei til Beiruts internasjonale flyplass.

Våpensmugler rute
Foxnews/Flightradar, Skjermbilde av flyvningen den 9. juli.

Den andre flyvningen var den 2. august. Dette flyet gikk direkte til Beirut, men også dette i en halvsirkel.

Våpensmugler rute
Foxnews/Flightradar, Skjermbilde av flyvningen den 2. august.

Flyvningene er gjennomført av flyselskapet Qeshm Fars Air. Foxnews skriver at selskapet forsøker å fremstå som et sivilt flyselskap, men er skalkeskjul for den iranske nasjonalgardens våpensmugler-trafikk. I styret sitter tre representanter for nasjonalgarden: Ali Naghi Gol Parsta, Hamid Reza Pahlvani og Gholamreza Qhasemi. 

Ifølge vestlige etterretningskilder som Foxnews har vært i kontakt med, har flyene fraktet komponenter for å lage presise våpen i iranske fabrikker i Libanon.

Amerikansk, israelsk og vestlig etterretning har bevis på at Iran har våpenfabrikker i Libanon, Syria og Yemen. Det skriver Foxnews.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!