Etiopiske israelske kvinner skriver historie

Av ICEJ Press, 05.22.2020

For første gang i Israels historie er to etiopiske kvinner utnevnt til offiserer i Grensepolitiet.

AV: Martin Gellein

Oshrat Negosa og Tikva Makonnen skapte torsdag historie i Israel. «Fra jeg var barn så jeg meg selv tjene i kamp, og nå venter jeg på min første operasjon,» forteller Negosa. For første gang i Israels historie er en etiopiskfødt jøde forfremmet til rang av offiser i Grensepolitiet. De to kvinnene vil nå kommandere tropper og nye rekrutter.

Oshrat Negosa og Tikva Makonnen mottok sin nye rang torsdag, fra Grensepolitisjef Maj. Gen. Yaakov Shabtai under en seremoni ved Grensepolitiets treningsskole i Beit Horon.

«Hvor symbolsk det er at denne seremonien holdes like før Jerusalem-dagen. Den samme vekten av moral og verdier er her, som var der den dagen Jerusalem ble frigjort, og på min reise gjennom ørkenen i Sudan på vei til drømmen om Jerusalem,» uttrykte Negosa (21).

«Familiene som sitter her nå.. er de som formet oss, lært oss, og støttet oss hele veien. Dere er vår sanne kilde til stolthet, og uten dere ville vi ikke stått her i dag,» fortsatte hun.

Negosa fortsatte med å si at «det er mange etiopiske israelske kvinner i tjeneste hos Grensepolitiet, og i årevis har det også vært mange mannlige offiserer. Det er spennende å gjøre denne reisen sammen med Tikva.»

Kilde: Israel Hayom.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding