En rekke britiske parlamentsmedlemmer trekker seg fra Labour grunnet antisemittisme

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 02.20.2019

Åtte britiske parlamentsmedlemmer for det britiske Arbeiderpartiet trekker seg fra partiet. En av hovedgrunnene er antisemittismen i partiet.

Den siste som trakk seg av parlamentsmedlemmene var Joan Ryan. Hun har vært medlem av det britiske arbeiderpartiet (Labour) siden 1983. Nå er det over.

- Labour under Jeremy Corbyn er infisert med antisemittisk rasisme

I et åpent brev skriver kun at «Gjennom de siste tre årene, derimot, har Labour under Jeremy Corbyn blitt infisert med antisemittisk rasisme».

Les mer om bakgrunn.

«Jeg kan ikke være en del av et parti som…..er institusjonalisert antisemittisk.»

Luciana Berger var en av de syv parlamentsmedlemmene som først gikk ut av Labour. Hun mener at antisemittismen i partiet er institusjonalisert.

«Jeg kan ikke være en del av et parti som…..er institusjonalisert antisemittisk.»

«Jeg blir syk av at Labour er blitt et rasistisk antisemittisk parti.», sa parlamentsmedlem, Mike Gapes, på en pressekonferanse i regi av de syv.

«Jeg blir syk av at Labour er blitt et rasistisk antisemittisk parti.»

De syv er: Chuka Umunna, Luciana Berger, Chris Leslie, Angela Smith, Mike Gapes, Gavin Shuker and Ann Coffey. I tillegg har altså Joan Ryan meldt seg ut. Alle var de representanter for Labour i det britiske parlamentet.

 

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer