Dømt for holocaustfornektelse

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.27.2017

Nylig ble en belgisk politiker dømt for å ha benektet holocaust. Dom: besøke en konsentrasjonsleir i året og fortelle om sitt besøk på sin personlige blogg.

Nylig ble den belgiske politikeren Laurent Louis, som satt i det belgiske parlamentet frem til 2014, dømt til å besøke en konsentrasjonsleir i året de neste fem årene. Han ble også dømt til å skrive ned sine opplevelser etter besøkene på sin personlige blogg. Dommen falt i en belgisk rett.

Ausxitch
Yad Vashem, Auswitch

Belgia er et av om lag femten europeiske land hvor det er ulovlig å fornekte holocaust.

Dommen var sentrert rundt online-uttalelser hvor Laurent Louis stiller spørsmål om hvor mange jøder som ble drept i gasskamrene. 

Det er det amerikanske nyhetsmediet, New York Times, som rapporterte dette.

I 2014, som var det siste året han satt i det belgiske parlamentet, ble han, ifølge nyhetsmediet «Times of Israel» fordømt av parlamentets president. Bakgrunnen var at Laurent Louis hadde ytret at sionistene var ansvarlige for holocaust, og at han hadde utført en hilsen lik en nazihilsen i det belgiske parlamentet.

«Jeg vil styrke min fordømmelse av disse hatefulle handlingene», sa presidenten den 23.januar 2014.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding