Det kanadisk parlamentet fordømmer BDS-bevegelsen

Av ICEJ Press, 02.23.2016

Med et overveldende flertall har det kanadiske parlamentet nå formelt vedtatt å fordømme BDS-bevegelsen. (Boycott, divestment and sanctions) Tidligere har Frankrike, Storbritannia og flere stater i USA vedtatt lover mot bevegelsen.

Med overveldende flertall, 229 mot 51 stemmer, vedtok det kanadiske parlamentet i går en tekst som fordømmer BDS bevegelsen.

Teksten ble først fremmet av de konservative parlamentsmedlemmene, Tony Clement og Michelle Rempel og lød som følger:

«Fordi Kanada og Israel har en lang historie med vennskap, samt økonomiske og diplomatiske forbindelser, avviser The House(parlamentet) boikott-, salg- og sanksjoner-bevegelsen (BDS), som fremmer demoniseringen  og delegitimering av staten Israel, å påkalle regjeringen til å fordømme ethvert forsøk fra kanadiske organisasjoner, grupper eller enkeltpersoner for å fremme BDS bevegelse, både her hjemme og i utlandet.»

Både Kanadas nyvalgte statsminister og utenriksminister stilte seg bak teksten.

I en debatt om teksten sa parlamantesmedlem (MP), Anthony Housfather følgende:

BDS sier at alle palestinske flyktninger skal ha retten til tilbakevending til det som i dag er Israel, noe som automatisk vil skape en situasjon der vi ikke får en tostatsløsning. Vi vil få en enstatsløsning, der Israel ikke blir en jødisk stat med et flertall av jøder. En av de tre tingene som BDS ber om er faktisk å få Israel til å forsvinne som en jødisk flertallsstat, den eneste i verden, og det er galt".

"Hvorfor fordømmer de ikke Saudi-Arabia, som ikke engang lar kvinner kjøre og ikke lar kvinner ha noen form for rettigheter? Hvorfor fordømmer de ikke Syria, der Assad-regimet har drept tusener og faktisk fordrevet millioner av sitt eget folk? Hva med Kina? Hva med Nord-Korea? Det er ikke et ord fra BDS bevegelse om noen av disse andre land. Bare Israel er fordømt. BDS driver en komplett dobbel standard mot Israel (……) Det er den nye formen for antisemittisme. Hele ideen om å dømme Israel etter en høyere moralsk standard enn noen andre, er helt klart antisemittisk."

MP, Jeff Watson, uttalte at BDS-bevegelsen er hat- og svikefull, og sa at dette er den nye antisemittismen som forgifter våre studiesteder.

Avstemningen i Kanadas parlament, kommer dager etter at den britiske regjeringen vedtok tiltak for å hindre offentlige organer fra å delta i eller støttet boikott av staten Israel.

Frankrike vedtok i 2003 en liknende lov.

I USA har flere stater gjort det samme.

Kilder: The Jewish press, CIJnews, Huffington post,

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!