Det Israelske forsvaret forbereder seg på terror-angrep før offentliggjøring av ny fredsplan

Av ICEJ Press, 01.27.2020

IDF har skjerpet beredskapen i påvente av at Det Hvite Hus skal offentliggjøre «Århundres avtale». Palestinske styresmakter har vært tidlig ute med å forkaste avtalen og Iran skal ha lagt press på palestinske grupper for å aksjonere mot Trumps forslag til fred. Spenningen er høy i Israel, og verden venter spent på hva forslaget vil innebære.

AV: Martin Gellein

Alle IDFs brigade-generaler skulle etter planen ha deltatt på en Holocaust-markeringen søndag, men deltagelsen ble avlyst på grunn forberedelsene knyttet til den økte spenningen.

Det er ventet at planen offentliggjøres tirsdag. Statsminister Benjamin Netanyahu og Blue and White-leder Benny Gantz skal begge til Det Hvite Hus senere i uken. Ryktene knyttet til planen har allerede skapt sterke reaksjoner både blant israelere og palestinere. Partiledere i Israel har uttalt seg svært ulikt om planen. Mange israelere frykter at planen vil øke konflikt-nivået i stedet for å ta et skritt nærmere fred.IDF - Facebook

De palestinske selvstyremyndighetene har avvist planen. PA-president Mahmood Abbas har hatt møter med Frankrikes statsminister og Russlands president de siste dagene. I et forsøk på å skape allianser mot fredsplanen har Abbas omtalt Frankrike og Russland som «palestinernes beste venner.» Hamas har avvist planen som en «sionistisk-amerikansk konspirasjon.» Både Fatah og Hamas har oppfordret palestinerne til å protestere og demonstrere mot planen.

IDF har utplassert seks ekstra bataljoner i Judea og Samaria for å avverge terrorangrep, ifølge Army Radio.

 

Kilde: Jerusalem Post

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding