Coronaviruset: Flere tusen jøder i bønn for verden ved Klagemuren

Av ICEJ Press, 02.18.2020

«Det er jøders plikt å be for verden,» uttalte sjefs-rabbineren i Safed. Søndag ettermiddag var flere tusen jøder samlet i bønn ved Vestmuren. Dødstallene etter coronaviruset stiger mot 1700 mennesker.

AV: Martin Gellein

Den populære israelske sjefsrabbineren Shmuel Eliyahu, oppfordret israelere til å bli med ham i bønn ved Vestmuren, for den utfordringen menneskeheten står ovenfor i møte med coronaviruset.

"Mennesket er skapt i Guds bilde. Og som barn av patriarken Abraham, er vi forpliktet til å be for alle mennesker,» heter det i uttalelsen der rabbineren kalte folket til bønn i Jerusalem.

«Våre bønner har en enorm innvirkning, og det fordrer at vi ber for fred for alle mennesker,» fortsatte han og omtalte jødene som «et lys for nasjonene.»

Det er en jødisk tradisjon å kalle sammen til offentlig bønn i tider med store farer og kriser.

Coronaviruset har spredd seg til mer enn 25 land. Kinesiske myndigheter avstengt byer med til sammen over 60 millioner innbyggere, som et forbyggende tiltak. Epidemien har til nå krevd nærmere 1700 menneskeliv.

På cruiseskipet «Diamond Princess», som ligger i karantene i Japan, er 70 av 350 mennesker smittet med viruset. Tre av dem er israelske statsborgere. Den israelske regjeringen arbeider for å få hentet dem til Israel.

Kilde: The Times Of Israel

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding