Bytter ut sprøyta med Bibelen

Av ICEJ Press, 03.24.2020

I Tel Aviv lever mange som narkomane, prostituerte og hjemløse. Den messianske organisasjonen Aviv har siden 2012 drevet er outreach-center for å hjelpe dem. Hver uke mottar flere hundre utslåtte mat, klær og nødvendig helsehjelp.

AV: Martin Gellein

Avivs lokaler deres ligger ved den gamle nedlagte busstasjonen i Tel Aviv, kjent under navnet «Siste stopp» - et tilholdssted for narkomaner og prostituerte. De som kommer hit, kan ikke synke lavere.

«Vi ser stadig unge mennesker - narkomane, prostituerte og hjemløse - dø i Tel Avivs gater.»  

Last Stop, den gamle buss-stasjonen i Tel Aviv
Last Stop, den gamle buss-stasjonen i Tel Aviv

Alle arbeidere og frivillige ved senteret er messianske eller kristne. De som besøker senteret blir eksponert for Yeshuas betingelsesløse kjærlighet, og de får høre evangeliet.

«Narkomaner mister alt de eier, sine familier og helsen. Gruppen er den mest sårbare i samfunnet vårt, men dessverre er det få som bryr seg. Flere tusen unge israelere lever slik i dag. Avhengighet er en forferdelig sykdom, som bare Gud fullt og helt kan sette mennesker i frihet fra,» skriver Aviv på sin hjemmeside.

«Mange er så tynne at de minner mest om bildene fra konsentrasjonsleirene.»

På senteret i Tel Aviv blir de narkomane invitert til å komme til et av de ulike messianske rehabiliteringssentrene i Israel. Aviv driver selv et rehabiliteringssenter for menn i Be’er Sheva.

«Her blir de narkomane satt fri fra avhengighet, gjennom disippeltrening. Vi priser Gud for hver eneste som gjennomfører programmet,» skriver Dov Bikas, som er stifter og leder av Aviv Minestries.

Før - Etter (Aviv Minestries)
Før - Etter (Aviv Minestries)

«I stedet for å starte dagen med en nål, gjør det med bibellesning og bønn – forvandlingen er et mirakel.»

Don Bikas ser stort potensiale og store muligheter i arbeidet med narkomane. «Hvis vi tar dem fra gatene og gir dem den hjelpen de trenger, blir de i løpet av et par år helbredet fra sin avhengighet, får gjenopprett sitt liv og familier, finner arbeid, og blir aktive i menigheter. Mange blir også tjenere og ledere i menigheter, det har vi mange eksempler på i Israel.»

 

Kilde: Aviv Minestries.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding