Britiske jøder med sterkt brev til landets arbeiderparti: Nok er nok

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.27.2018

De har fått nok av antisemittismen. I et svært tøft brev til lederen av det britiske arbeiderpartiet (Labour Party) skriver de to største jødisk organisasjonene at «Nok er nok».

På tjuefire timers varsel samlet det seg i går flere tusen mennesker på Parliament Square i London. Blant dem over tretti britiske parlamentsmedlemmer. Budskapet fra arrangørene, «Board of deputies of british jews» og «Jewish Leadership Vouncil», var «Nok er nok». Organisasjonen har fått nok av Labours anitisemittisme.

I et nylig publisert brev til partiets leder, Jeremy Corbyn skriver de:

«Vi har fått nok av å høre at Jeremy Corbyn «er imot antisemittisme», når de fleste britiske jøder, og deres bekymringer blir ignorert av ham og de han leder.»

De siste årene har det vært en rekke antisemittiske saker knyttet til medlemmer av det britiske arbeiderpartiet og til lederen. 

«Når jødene klager over et åpenbart antisemittisk veggmaleri i Tower Hamlets, støtter Corbyn selvfølgelig kunstneren. Hezbollah begår grusomheter mot jøder, men Corbyn kaller dem sine venner og deltar i pro-Hezbollah demonstrasjoner i London. Akkurat det samme gjelder Hamas. Raed Salah sier jøder dreper kristne barn for å drikke deres blod. Corbyn motsetter seg utlevering og inviterer ham til te i «House of Commons». Dette er ikke de eneste sakene.»

Og de fortsetter:

«Igjen og igjen står Jeremy Corbyn i ledtog med antisemitter i stedet for med jøder. I beste fall kommer dette fra venstresidens besettende hat mot sionisme, sionister og Israel. På det verste, antyder det et konspiratorisk verdenssyn der jødiske samfunn blir regnet som fiender – en klassefiende.» 

I brevet skriver de at det daglig kommer antisemittiske uttalelser fra «Labour:

«Det er bokstavelig talt ikke en eneste dag hvor det på Labours møtepunkter ikke blir gjentatt den samme grunnleggende antisemittiske bakvaskelsen mot jøder. Vi blir fortalt at våre bekymringer er tull, og gjort på Israels og/eller sionistiske befalinger (hva det måtte bety); at antisemittismen bare er "kritikk mot Israel"; at vi kaller enhver kritikk av Israel "antisemittisk"; at Rothschilds driver verden; at ISIS-terrorisme er styrt av Israel; at sionister er de nye nazistene; og at sionister samarbeider med nazister.»

«Jeremy Corbyn er den eneste personen som har makt til å få stoppet dette. Nok er nok.» avslutter de.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer