Britisk arbeiderparti-leder til stede under kransnedleggelse til minne om terroristene fra München-terroren

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 08.14.2018

Ny informasjon viser at lederen for Labour var til stede under kransnedleggelse til minne om terroristene som drepte jødiske friidrettsutøvere og trenere under OL i München i 1972.

Bilder fra 2014, viser leder for det britiske arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, med blomsterkrans foran gravene til personene som skal ha stått bak München-terroren i 1972. Til sammen ble 11 jødiske friidrettsutøvere og trenere pluss en politimann drept i terrorangrepet.

Saken er på forsidene i store britiske nyhetsmedier.

Jeremy Corbyn sier selv at han var til stede, men at han ikke la ned kransen. Slik forklarer han hvorfor han var til stede.

- Jeg var til stede der, men tror ikke jeg faktisk var med på å legge ned kransen. Jeg var der for å se minnesmerket til hver eneste en som har mistet livet i terrorangrep. For vi må få en slutt på dette. Vi kan ikke oppnå fred med en syklus av vold. Den eneste måten å oppnå fred er gjennom en syklus av dialog, sier Corbyn til britiske Skynews.

Marie van der Zyl
“Board of deputies of british jews”, President Marie van der Zyl.

Presidenten for "Board of deputies of british jews", Marie van der Zyl, reagerer sterkt på den britiske arbeiderpartilederen.

"Nok en dag, og nok en unnvikelse fra Jeremy Corbyn. I går var han 15 meter fra graven til de olympiske terrorister i München. Nå var han der, men ikke "involvert".", skriver presidenten for "Board of deputies of british jews", Marie van der Zyl på twitter.

Og hun fortsetter:

"Vi er lei av dette, og hvor mye verre kan det bli. Igjen dømmes du av selskapet du omgir deg med."

De siste årene har Jeremy Corbyn vært under sterkt press for ikke å ta et oppgjør med antisemittismen i eget parti.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer