- Betydelig problem med antisemittisme i bevegelser tilknyttet konflikten mellom Israel og palestinerne

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 06.07.2019

Stortingsrepresentant for FrP, Per Willy Amundsen, mener det er et betydelig problem med antisemittisme i bevegelser tilknyttet konflikten mellom Israel og palestinerne. Han mener det offentlige ikke burde finansiere slike organisasjoner.

I kjølevannet av en sak i Sverige der Uppsala kommune trolig fratar en palestinaforening økonomisk støtte på grunn av antisemittisme, spurte vi våre partier hva de ville gjort om en liknende sak oppsto i Norge. 

«Det offentlige burde ikke finansiere organisasjoner som benytter seg av antisemittisme uttrykk.», sier medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på stortinget for FrP, Per Willy Amundsen.

Han mener det er et betydelig problem med antisemittisme i bevegelser tilknyttet konflikten mellom palestinerne og Israel.

«Vi er godt kjent med at det er et betydelig problem med antisemittisme i bevegelser tilknyttet konflikten mellom Israel og palestinerne.», sier Amundsen.

FrP er krystallklare på at staten ikke skal støtte organisasjoner som promoterer antisemittisme eller forherligelse av terrorisme. Det er nedfelt i regjeringserklæringen, fortsetter han.

«Som følge av dette ble støtte til et prosjekt i de palestinske områdene som ble oppkalt etter en kjent palestinsk terrorist (Dalal Mughrabi) ble trukket tilbake av regjeringen i 2017.», avslutter Amundsen.

For et par år siden kom det fram at norske skattepenger hadde gått til en skole for palestinaarabiske ungdom. Skolen var oppkalt etter en av de verste terroristene palestinaarabisk historie – Dalal Mughrabi. Mughrabi. Før Dalal Mughrabi ble stoppet, hadde hun og åtte andre terrorister drept trettisyv israelere. Blant dem tolv barn. Terrorangrepet skjedde i 1978 i nærheten av Tel Aviv.

 

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding