Benny-Ganz-alliert med morsdagshilsen til terrormammaer

Av ICEJ Press, 03.26.2020

En morsdagshilsen fra en representant i det nyvalgte israelske Knesset, vekker sterke reaksjoner i Israel.  Den sionistiske vakthunden «Im Tirtzu» kalte Blue & White og Yisrael Beytenus forsøk på å danne flertall og regjering med den såkalte Felleslisten «skammelig».

Av Edna Eriksen

Alle allianser prøves for å styrte Israels statsminister Benjamin Netanyahu og gi makten til det helt ubeskrevne blad, Benny Ganz, statsministerkandidat for Rødt og Hvitt. Rødt og Hvitt er landets nest største parti, med 33 mandater. Netanyahus, Likud, var valgvinneren og største parti med 36 mandater. Avigdor Libermanns parti, Yisrael Beitenu, av nasjonalistiske og ateistiske jøder fra Russland, inngår også i den nye koalisjonen. Men for å sikre flertall må de ty til arabisk side, og her kommer den såkalte Felleslista med 15 arabiske representanter inn.

Bomben smalt med en morsdagshilsen til fengslede terrorister mødre.

- Det er skammelig at såkalte sionister i Blue & White og Yisrael Beytenu sikrer seg støtte fra «Den arabiske Felleslisten», som støtter terrorisme og ikke anerkjenner Israels eksistens. Denne uhellige alliansen er et slag i ansiktet på terrorofrene, og alle de som deltok i den burde skamme seg, skriver den forannevnte kritikeren.

Felleslistens MK Sami Abu Shehadeh uttrykte i en video sin «takknemlighet» for «heroisk innsats» fra mødrene til palestinske arabiske terrorister, i følge Arutz Sheva 7, 25. mars.

Videoen var laget til ære for mødrene på morsdagen som ble feiret i den arabiske forrige lørdag.

   - Jeg vil sende en spesiell melding til mødrene til de palestinske fangene og til mødrene til de politiske fangene i alle fengslene: det er dere som lider som vi nå tenker på, sa Abu Shehadeh i videoen og fortsatte.

   - Du opplever en vanskelig tid. Jeg vil fortelle deg at vi virkelig setter pris på deg og den heroiske innsatsen og rollene du utfører. Takk og lykkelig høytid.

Det kunne vanskelig forstås som annet enn en støtte til terroristene når parlamentsmedlemmet, Sami Abu Shehadeh, fra Felleslisten, Ganz planlagte støttepartner, takket for «den heroiske innsatsen og rollene du utfører og eksplisitt nevner, de politiske fangene i alle fengslene».

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding