Baby fjernet fra liste over døde under «demonstrasjon» på Gaza

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.25.2018

Gazas helsemyndigheter 15. mai: Åtte måneder gammel baby død av tåregass

24. mai: usikre på dødsårsak og under obduksjon

Den 15. mai 2018 publiserte Gazas helsemyndigheter bilde av en baby. Samtidig uttalte de at babyen var død som følge av inhalasjon av tåregass.  Det israelske forsvaret brukte tåregass mot demonstrantene dagen da babyen skal ha dødd.

Et bilde av den døde babyen og moren gikk verden rundt, og Israel ble kraftig fordømt. Babyens begravelse ble filmet og bilder nådde forsiden i mange nyhetsmedier.

Abbas baby
The Yeshiwa World, palestinske presidenten avbildes med karikatur av israelsk soldat som gir gift til død baby.

President Mahmoud Abbas, som var innlagt på sykehuset da dette skjedde, lot seg avbilde med en karikaturtegning av en baby, som en israelsk soldat mater med gift.

Den 15. mai kommer det nye opplysninger i saken. Det internasjonale nyhetsbyrået AP intervjuer en anonym lege som forteller at han ikke tror barnet døde av tåregass. Han forteller at barnet hadde helseproblemer fra før.

I går kom det frem at barnet har et såkalt hull i hjertet. 

Samtidig uttaler nå Gazas helsemyndigheter at de i påvente av en obduksjon fjernet babyen fra listen over døde etter «demonstrasjonene».

Kilder: Times of Israel, The Gurdian, The Yeshiva World

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

Sommerstevnet 2019

Program og informasjon