83 % av de drepte tilknyttet terrororganisasjoner på Gaza

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.30.2018

En helt ny gjennomgang av de døde etter «demonstrasjonene» på Gaza, viser at 83% av dem var tilknyttet forskjellige terrororganisasjoner.

Tall fra ITIC (Informasjonssenteret for Israels militære etterretning og terrorisme) viser at 83% av de drepte under demonstrasjonene på Gaza var tilknyttet forskjellige terrororganisasjoner. Det betyr nittitre av hundrede og tolv drepte.

ITIC skriver at de har gått gjennom tallene individuelt. Sekstitre av de drepte var tilknyttet Hamas – trettifire av dem den militære delen av organisasjonen. Tjueen var tilknyttet Fatah – to den militære grenen av Fatah. 

De ni resterende var fordelt på organisasjonene PIJ, DFLP og PFLP. Nitten var ukjente.

Etter krigen i Gaza i 2008-2009, var det lenge et stort sprik i hvor mange av de døde som var militære og hvor mange som var sivile. 

Israel påsto at antallet stridende som var falt i kamp var 709. FN mente tallet var 236. 

Noen år etter kom Hamas sin innenriksminister, Fathi Hammad, under sterkt press fra egen befolkning: for hvordan kunne det ha seg at antallet militære tap var så lavt sammenliknet med de sivile. 

I november 2010, nesten to år etter krigen, innrømmet Hammad at tallet på militære tap var et sted mellom 600 og 700. Altså en tredobling på to år, og tett på Israelske tall.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

Sommerstevnet 2019

Program og informasjon