Åtte land har sin PA-«ambassade» i Jerusalem

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 02.26.2018

Åtte land har sin hovedrepresentasjon for de palestinske myndighetene (PA) beliggende i Jerusalem. Men i desember undertegnet disse landene en FN-resolusjon som ba alle verdens nasjoner om å avstå fra å etablere diplomati i Jerusalem. ICEJs internasjonale president reagerer sterkt på dette.

Da USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, ble det raskt vedtatt en resolusjon i FN som blant annet sa at alle nasjoner skulle «…avstå fra etablering av diplomatiske oppdrag i den hellige byene.»

Åtte av de landene som sto bak denne resolusjonen, var Storbritannia, Sverige, Frankrike, Tyrkia, Hellas, Belgia, Italia og Spania. 

Men samtidig som disse landene ber alle nasjoner om å avstå fra å etablere diplomatiske oppdrag i Jerusalem, har de selv hovedsetet for sitt diplomati med PA beliggende her.

Jürgen Bühler
ICEJs president, Dr. Jürgen Bühler

«For ikke å forhåndsdømme utfallet har det internasjonale samfunn alltid ment at tilnærmingen til Jerusalem-spørsmålet skal være nøytralitet. Likevel er det åtte nasjoner som aldri har måttet forklare hvorfor de har overtrådt dette prinsippet ved å ha sitt hovedsete for diplomati med PA akkurat her.», sier president i Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ), Dr. Jürgen Bühler.

Og han fortsetter:

«Det virker som deres behov for nøytralitet bare er et hult påskudd for å nekte det jødiske folk og stat deres rettmessige plass i Jerusalem.

«Så, ingen nasjon kan nå klage når et land beslutter å åpne en ambassade i Jerusalem.», avslutter Dr. Jürgen Bühler.

ICEJ har sendt brev til alle disse nasjonene.

 

 

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding