Arabiske medier beskylder Israel for å stå bak coronaviruset

Av ICEJ Press, 02.10.2020

Arabiske medier anklager USA og Israel for å ha utviklet og spredd coronaviruset til Kina, som et ledd i psykologisk og økonomisk krigføring, skriver Jerusalem Post.

AV: Martin Gellein

Det er dessverre ganske ordinært: Israel får skylden for naturkatastrofer, kriser og ulykker av arabere og andre muslimer. Over 37 000 mennesker over hele verden har blitt smittet med coronaviruset, som fortsetter å spre seg. Det nåværende dødstallet er over 800 mennesker. Mange ulike arabiske medier forklarer utbredelsen av viruset som en amerikansk-israelsk konspirasjon, ifølge The Middle East Media Research Institute (MEMRI).

"Et 'vidundervirus' ble oppdaget i går i Kina; i morgen vil det bli oppdaget i Egypt, men det vil ikke bli oppdaget hverken i dag, i morgen eller i overmorgen i USA eller Israel,» står det i artikkel i den saudiarabiske avisen Al-Watan.

USA og Israel får også skylden for å ha spredd fugle-influensaen i Egypt og SAR-viruset i Kina i 2003.

Den syriske avisen Al-Thawra, beskylder også USA for å ha utviklet og spredd EBOLA og svineinfluensaen.

Slik konspirasjonsteorier er utbredt i den arabiske og øvrige muslimske verden. Mange tror jødene skapte Holocaust for å tilegne seg rikdom. Det er heller ikke uvanlig å tro at tallet på jøder som omkom under andre verdenskrig er overdrevet med flere millioner. Palestinernes president skriver, i sin doktorgradsavhandling og boken sin skrevet over emnet, at det antagelig var under en million jøder som døde under Holocaust. Det er heller ikke uvanlig å tro at USA selv stod bak tragedien i New York, da tvillingtårnene falt i 09.11.2000.

Slike anklager var også helt ordinære i det kristen Europa frem til moderne tid. Jødene ble bl.a. beskyldt for å ofre europeiske barn og drikke blodet deres. Jødene fikk også skylden for å stå bak svartedauden. På grunn av slike teorier ble jøder nektet adgang til Norge helt frem til 1851.

Slik islamistiske teologer i dag sprer disse løgnene, ble de kristne kirkefedrenes tilsvarende løgner spredd gjennom århundrene. Jødene ble anklaget for å ha myrdet Jesus, og ble av kristne derfor diskriminert, forfulgt og jaget fra nasjon til nasjon. Løgnene og hatet mot jødene i Europa kulminerte med nazistenes plan om «den endelige løsningen» - at jødene skulle utryddes som folk.

Denne kristne tradisjonens, nazismens og mange muslimers fordommer mot jøder i dag, er altså helt like. Verden har vel aldri sett noe lignende eksempel, på at et lite folk er blitt løyet på og hatet av så mange ulike kulturer og ideologier.

Norske «palestinavenner» anklager jødene for å ha bedrevet systematisk etnisk rensning av arabere i Palestina, før opprettelsen av staten Israel i 1948. Man påstår samtidig at dette var en ønsket og villet taktikk jødene utviklet for «å få landet for seg selv.» Slik forklarer og rettferdiggjør man «palestina-arabernes» hat, motstand, terror og krigføring mot sivile uskyldige israelere – som en legitim motstandskamp mot en kynisk, kaldblodig og ond krigsherre.

Midt i denne bisarre historien, midt mellom fiender i det krigsherjede Midtøsten; blomstrer Israel – som et moderne demokrati og en rettsstat. Hver dag ankommer nye jøder landet, etter å ha brutt opp fra steder i verden med økt antisemittisme. Særlig mange franske jøder har valgt å gjøre aliya de siste årene, etter en markant økning i antisemittiske ytringer, trusler og voldshandlinger mot jøder i Frankrike.

 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding