Arabiske liga hardt ut mot Iran og Hezbollah

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.21.2017

Den arabiske liga gikk hardt ut mot Iran og Hezbollah i et møte i den egyptiske hovedstaden Kairo, søndag.

Det var Saudi Arabia som sammenkalte til møtet i den arabiske liga på søndag. Bakgrunnen er de mange rakettene som er skutt fra Jemen og inn i Saudi Arabia, og spesielt en rakett som nesten traff den internasjonale flyplassen i landets hovedstad Riyadh den fjerde november. 

Ifølge den Saudi Arabiske utenriksministeren er landet truffet av om lag åtti ballistiske raketter siden 2015. Landet sier det er Iran som indirekte står bak angrepene.

Bekymringene for Iran deles også av lederen for den arabiske liga.

"Iranske trusler har sprengt alle grenser og presser regionen mot avgrunnen ... missilprogrammet (Red: Irans) utgjør en fare for regionen, sier Ahmed Aboul-Gheit, som leder den arabiske liga.

På møtet ble det gitt støtte til at Saudi Arabia kunne ta ethvert grep i bruk, innenfor internasjonalt regelverk, for å beskytte nasjonen.

Den arabiske liga, som består av tjueto arabiske nasjoner, gikk også hardt ut mot Hezbollah, og kalte organisasjonen en terrororganisasjon. I utkastet til møtets endelige resolusjon, ble også terrororganisasjonen anklaget for å støtte andre terrororganisasjoner med våpen og ballistiske missiler.

Møtet drøftet også hva som kunne gjøres videre. Blant annet om saken skulle legges frem for FNs sikkerhetsråd. Det ble konkludert med at sikkerhetsrådet, inntil videre, kun skulle informeres.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!