Arabisk seniorreporter «Israel er ikke problemet – Hezbollah er»

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.04.2019

I en kronikk i den anerkjente arabiske avisen, Asharq Al-Awsat, går tidligere redaktør for flere anerkjente nyhetsmedier rett i strupen på den libanesiske terrororganisasjonen Hezbollah.

Den Saudi-Arabiske seniorjournalist, Abdulrahman Al-Rashed, har tidligere vært redaktør i det arabiske nyhetsmediet Asharq al-Awsat og leder for den arabiske tv-stasjonen Al Arabiya – begge er eid av saudiere.

I strupen på Hezbollah

I en kronikk i den anerkjente arabiske avisen, Ashqar Al-Awsat, går han rett i strupen på den libanesiske terrororganisasjonen, Hezbollah.

Og han åpner hardt:

"Jeg tror fortsatt det er en gruppe mennesker som tror løgnene fra Hezbollah og deres leder som rettferdiggjør bruk av Libanon i det nylige angrepet mot Israel. Samtidig tviler jeg på at det er mennesker, også fra denne gruppen, som er enige i Hezbollahs handlinger og skadene gruppen påfører Libanon mens de bruker unnskyldninger som ikke lenger overbeviser noen.", skriver han i starten av innlegget.

Ødelegger Libanons økonomi

Han peker blant annet på hvordan turismen og økonomien i Libanon blir skadelidende ene og alene på grunn av Hezbollah.

"Millioner av turister fra hele verden besøker ikke Libanon, som egentlig antas å være den beste destinasjonen i regionen, ettersom de fleste regjeringer har lagt Libanon til på advarsellistene sine. Og den eneste grunnen er Hizbollah.", skriver Al-Rashed.

Han sammenlikner aktiviteten på flyplassen i Beirut med Dubai.

"Beiruts lille flyplass har mindre enn 9 millioner reisende i året, mens Dubai, hvor innbyggertallet ikke når halvparten av Libanons, har flyplassen mer enn 70 millioner reisende i året."

"Hezbollah er den eneste årsaken til statens lave inntekter.", skriver han.

Israel er ikke problemet

Han syntes det er veldig vanskelig å forstå hvordan Hezbollahs støttespillere gjentar "påstanden om motstand mot Israel, og rettferdiggjør sine våpen og daglige trass mot staten og dens autoritet."

"Alle andre fronter har underskrevet en fredsavtale med Israel: Egypt, Jordan, den Palestinske Autoritet og til og med Syria…, som er årsaken til hvorfor de (Red: Syria) bruker Hezbollah til å utføre sine heroiske handlinger på vegne av Syria.", skriver han ironisk.

Han mener at Israel ikke er problemet, men Hezbollah og Libanons feige politikere:

"Israel er ikke problemet, Hezbollah er. Om libanesiske politikere ikke adresserer dette problemet, vil landet ikke komme ut av det hullet som er gravd for det av Iran og deres proxyer."

"Til slutt vil jeg si: tenk deg Beirut og hele Libanon uten Hezbollah."

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!