Åpne Dører: Forfølgelse av kristne tiltar i Midtøsten

Av ICEJ Press, 02.03.2020

I 35 av landene på listen over de 50 landene i verden med mest forfølgelse, er det muslimer som forfølger kristne, ifølge ny rapport fra Åpne Dører. Lederen for Åpne Dører i Norge går også hardt ut mot antisemittismen, både i Midtøsten og i Vesten.

AV: Martin Gellein

Iran, Irak, Syria og Egypt er blant de landene i verden der troen koster mest. Iraks kristne befolkning er blitt redusert med 87% i løpet av en generasjon, og for Syria er også tallene svært alvorlige, ifølge den nylig offentliggjorte rapporten fra Open Doors International.

I 2003 var det 1.5 millioner kristne i Irak – antallet er nå 202.000 i det landet Abraham brøt opp fra, for å reise til det landet Gud hadde lovet ham. Det er særlig sjia-muslimske grupper støttet av prestestyret i Iran som står for den verste forfølgelsen.

I Syria er bildet mer komplekst. Før krigen var det 2.2 millioner kristne i landet, i dag er bare 744.000 tilbake. De syriske kristne er i stor grad intern-flyktninger fra andre områder i Syria. Mange kristne syriske menn flykter til Libanon og Jordan i frykt for å bli kalt inn til militær-tjeneste. De tyrkiske herjingene i Nord-Syria har berørt de kristne de kurdiske områdene. Kurderne frykter at Tyrkia vil bosette sjia-muslimer i disse områdene for å endre de demografiske forholdene.

I en kommentar på sin Facebook-side går Åpne Dørers leder i Norge, Stig Magne Heitmann, også ut mot den voksende antisemittismen: «Hvorfor skjer det igjen og igjen forsøk på å utrydde jødene, demonisere dem, fortelle at de er jordens avskum, at de er "den lille Satan" - som det iranske regimet sier? Hvorfor vokser antisemittismen på nytt, og hvordan kan medier (som NRK) spøke med antisemittismen? Hvorfor hates jøder - og hvorfor dukker fordommene til stadighet opp? Noen har på programmet å utslette staten Israel. Hvorfor skal deres land boikottes, mens andre land med mye, mye verre brudd på menneskerettigheter går fri? ...  Det er så mye hykleri.»

«Vi må aldri tro at det ikke kan skje igjen! Vi må aldri slutte å minne oss selv på hva som har skjedd. Og vi må ikke slutte å stille spørsmålet om hvorfor slike utenkelige ting kan skje,» skriver Heitmann.

Åpne Dører er en tverrkirkelig, internasjonal misjonsorganisasjon med en omfattende verdensvid tjeneste. Organisasjonen ble stiftet i 1955, og har kontorer i i 24 land og prosjekter i 72 land.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding