Antisemittisme på fremmarsj i Tyskland og Nederland – justisminister advarer

Av ICEJ Press, 02.20.2020

Frankfurts ordfører og Nederlands justisminister advarer mot den økende antisemittismen i Tyskland og Nederland. Både verbale og fysiske angrep øker. Angrepene kommer ofte fra mennesker engasjert i Boikott-bevegelsen (BDS). 

AV: Martin Gellein

«Antisemittisme og jødehat tiltar i Tyskland,» uttalte borgermesteren i Frankfurt onsdag. På en konferanse i Tel-Aviv advarte ordføreren mot tendensen som han forklarte som mangel på kunnskap om jødefolket, ifølge Jerusalem Post.

«Vi har problemer med antisemittisme både hos barn og voksne. Løgnene og hatet finnes i hele spennet mellom politisk ytre venstre og ytre høyre side.»
«Antisemittismen er en følge av den voksende anti-sionismen. Vår skyld fra fortiden fordrer at vi tar ansvar for fremtiden» (Frankfurts ordfører, Uwe Becker). 

The Algemeiner melder om en nylig utgitt rapport som viser at antisemittismen også er på fremmarsj i Nederland. Rapporten viser en økning på 35% i antall anmeldte antisemittiske hendelser i 2019. Nederlands justisminister mener hendelsene er betydelig underrapportert, fordi jøder erfarer at politiet ikke tar dem på alvor. 

BDS i Norge
BDS i Norge

«Vi ser dessverre at verbale og fysiske angrep er mer en doblet siden 2018. Mange av angrepene er utført av nederlendere som ønsker å isolere Israel gjennom boikott-bevegelsen.»
«Jeg uttaler meg ofte offentlig i mediene mot antisemittisme og oppfordrer deg til å gjøre det samme. Antisemittisme er en forbannelse i samfunnet vårt» (Nederlands justisminister, Jasper van Dijk).

 «Antisemittisme er ikke lenger begrenset til ytre høyre, ytre venstre og radikal islam, det er blitt normalisert,» uttalte Moshe Kantor, leder for European Jewish Congress (EJC) knyttet til en rapport om antisemittisme utgitt i 2019. Antisemittismen øker over hele verden. Også USA, Storbritannia og Frankrike melder om en eksplosiv økning i registrert hendelser som overfall og annen vold, gravskjending og verbale utringer. 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding