Abbas vil ikke ha fred

Av ICEJ Press, 02.14.2020

I en artikkel i Jerusalem Post skriver David M. Winberg, visepresident i Jerusalem Institute for Strategy and Security, om hvorfor israelerne ikke vil oppleve fred med palestinerne, så lenge Mahmood Abbas sitter med makten.

AV: Martin Gellein

Etter å ha angrepet Israel og tapt krigen på 6 dager i 1967, proklamerte Den Arabiske Liga sine berømte tre nei: Nei til fred med Israel. Nei til å anerkjenne Israel. Nei til å forhandle med Israel.

Under Den Arabiske Ligas møte i Kairo i forrige uke, proklamerte palestinernes leder Mahmood Abbas «1000 nei» til USAs plan for fred – Deal of The Century. Uttalelsen er i praksis en bekreftelse av proklamasjonen fra 1967.

Donald Trumps plan er basert på den onde Balfour-deklarasjonen, ifølge Abbas. Deklarasjonen ble «utformet av USA og Storbritannia for å avvikle palestinernes sak.» Abbas gjentok kravet fra 2016, om at Storbritannia må komme med en formell beklagelse ovenfor det palestinske folket «for katastrofer, lidelser og urettferdighet,» som er forårsaket av Balfour-deklarasjonen. Videre tuet han med å saksøke Storbritannina, og advarte alle verdensledere mot å ta side for Trumps fredsplan.

Sheikh Mohammed Hussein, Abbas håndplukkede stormufti i Jerusalem, skjerpet Abbas trusler og besvergelser ved å ytre at enhver som vil gå inn for Trumps fredsplan «er en forræder mot gud, hans profet, Al-Aqsa moskeen, Jerusalem og Palestina. «Enhver som vil støtte planen eller ikke forkaster den, fortjener guds forbannelse og forbannelse fra guds engler og alle mennesker.»

I Kairo sverget Abbas på at han aldri vil anerkjenne Israel som en suveren jødisk stat. Han krenket russiske og etiopiske jøder, ved å påstå at de ikke er etniske jøder. Han sverget også på å stå fast ved kravet om «retur for alle palestinske flyktninger,» «aldri akseptere israelsk militær kontroll i Jordan-dalen,» «aldri akseptere at det bor jøder i Judea» og «aldri akseptere israelsk suverenitet i noe område av Gamlebyen i Jerusalem.»

Spørsmålet blir: Hvor lange kan Abbas fortsette med sin hat-retorikk, manglende vilje til å forhandle og inngå kompromisser, oppfordre til og belønne vold og drap på sivile uskyldige israelske kvinner og barn, fremstille Israel som en kriminell apartheid-stat - og allikevel bli ansett som en leder som ønsker fred med Israel; slik venstresiden i Israel (Ehud Olmert) og mange andre i det internasjonale samfunnet står fast på.

I nesten to ti-år har israelerne holdt fast på antagelsen om at Mahmood Abbas ønsker fred, og at han er den beste palestinske lederen de kan håpe på. Men Abbas sa nei til Ehud Olmerts generøse og livsfarlige tilbud i 2008. Da Olmert tilbød palestinerne Gaza, Vestbredden (Judea og Samaria) og halve Jerusalem. Abbas nektet etter det å forhandle med Benjamin Netanyahu. Siden det har Abbas forsøkt å få det internasjonale samfunnet til å fremme krav om opprettelsen av en palestinsk stat, uten at palestinerne endrer på noen verdens ting, eller inngå noen som helst kompromisser.

Abbas, Olmert, Bush 2008.
Abbas, Olmert og Bush under forhandlingen i 2008 (Wikimedia)

Abbas presser verdens-samfunnet til å fordømme Jerusalem som Israels hovedstad, fordømme israelsk bosetning i Judea og Samaria, fordømme grenser til og sjøblokade av Gaza for å forhindre våpenimport, fordømme check-points iverksatt for å forhindre selvmordsangrep og annen terror og fordømme et hvert motsvar eller tiltak mot palestinsk aggresjon i form av ilddrager, eksplosive ballonger og raketter sendt mot sivile områder.

I FN har Abbas omtalt Israel som «brutal,» «aggressiv, «rasistisk» og som en «kolonimakt» og et «apartheid» som bedriver «folkemord» og «etnisk rensning» ved undertrykkelse og terror mot uskyldige og lidende palestinere.

Fatahs ideologiske grunnlag legger ikke skjul på at de fornekter Israels legitimitet, til tross for Oslo-avtalen. I offentlige uttalelser fra Fatah gjentas løgnen om at palestinerne er originalbefolkningen og jødene er innflyttere og okkupanter. Og budskapet er tydelig og klart: Israel vil til slutt utslettes.

Denne uken postet en høytstående leder i Fatah på Facebook: «Hvem sier at vi er for en stat innenfor grensene fra 1967? Hvem sier det? I Fatah eksisterer ikke dette hverken i vår konstitusjon eller vårt charter! … Vi mener Nazaret, Haifa og Akko er Palestina, og vil forbli Palestina. Vårt Palestina er fra elven til havet! Jeg advarer enhver palestiner, enhver palestinsk rådgiver eller leder mot å redusere Palestina til Gaza og Vestbredden! Vi vil da ikke ha mulighet til å gå en eneste meter i våre palestinske byer.»

Abbas er kjent for å fornekte Holocaust. Så igjen; hva skal til før venstresiden i Israel og internasjonale diplomater vil innse at Abbas ikke ønsker fred?  Vi er ved et kritisk punkt i historien. Slik som i tiden med Yassir Arafat og Oslo-avtalen, lukker mange øynene for Abbas terrorregime i iveren etter å tro på hans falske uttalelser om tostatsløsning og fred. Den samme uretten, som utspilte seg i forbindelse med Oslo-prosessen, gjentar seg. Det palestinske lederskapets forherligelse av hat og terror overses, idet Israel anklages for de tiltak som er satt inn for å redusere tap av sivile israelske liv.

Arafat, Rabin og Clinton ved inngåelsen av Oslo-avtalen i 1993 (Wikimedia).
Arafat, Rabin og Clinton ved inngåelsen av Oslo-avtalen i 1993 (Wikimedia).

Abbas har forrådt palestinerne og alle andre, som Arafat, ved å ikke innføre hverken demokrati, ytringsfrihet, velferd eller rettigheter.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding