Abbas mangler støtte i FN for å forkaste Trumps fredsplan

Av ICEJ Press, 02.11.2020

Palestinske myndigheter hadde annonsert et forslag i FNs sikkhetsråd om å forkaste «Deal of The Century.» Forslaget er trukket tilbake. Angivelig fordi en avstemning ikke vil få et tilstrekkelig flertall i sikkerhetsrådet.

AV: Martin Gellein

Indonesia og Tunisia har trukket tilbake forslaget om å forkaste fredsplanen fra Det Hvite Hus. Årsaken skal være at USA og Israel har lykkes med sitt iherdige diplomatiske arbeid de siste ukene. Angivelig vil ikke 9 av 15 medlemsland i FNs sikkerhetsråd stille seg bak forslaget, noe som er nødvendig for å få til en resolusjon.

USA skal ha lagt et "veldig sterkt press" på nasjoner i sikkerhetsrådet, inkludert advarsler om økonomisk gjengjeldelse.

Palestinernes president, Mahmoud Abbas, benekter at forslaget har blitt trukket tilbake av mangel på støtte. Presidenten omtaler tilbakekallelsen som en midlertidig utsettelse, av tekniske årsaker.

FN (manchester.ac_.uk)

Trumps plan for fred innebærer nye og absolutte krav til de palestinske myndighetene, som anerkjennelse av staten Israel, avvæpning av terror-grupper som Hamas og opphør av myndighetenes oppfordring til hat, vold og terror. Om ikke palestinerne imøtekommer kravene, gir planen Israel rett til å starte annektering av deler av Jordan-dalen og jødiske bosetninger i Judea og Samaria.

Det palestinske nyhetsbyrået Ma'an, siterer en palestinsk kilde, som sier at: «..det ble klart for oss at vi må konsultere medlemsland som ikke har bestemt seg for sin stilling ennå.» Andre palestinske kilder opplyser om at forslaget ble trukket tilbake fordi det var blitt utvannet, og ikke var tilstrekkelig fordømmende.

Den israelske ambassadøren i FN, Danny Danon, uttalte mandag at han takker landene som bidro til å stoppe Abbas initiativ. Israel understreker at den eneste måten å få til en løsning på er gjennom dialog og forhandlinger.

Abbas skal møte FNs sikkerhetsråd tirsdag.

Kilde: The Times of Israel.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding