Abbas: Donald Trump er en hund og sønn av en hund.

Av ICEJ Press, 01.28.2020

«Enten dør vi som martyrer eller så heiser vi det palestinske flagget på Jerusalems murer,» sier PA-leder Mahmood Abbas i påvente av offentliggjøringen av den amerikanske presidentens forslag til fred.

AV: Martin Gellein

«De ringte meg fra Washington, og jeg tok ikke telefonen,» sa Abbas. «Jeg sa nei, og jeg vil fortsette å si nei ... Vi går vanskelige tider i møte, på grunn av konsekvensene av vårt avslag. Vår motstand må intensiveres på alle måter. Alle unge mennesker må oppmuntres.» Alle som vil hjelpe oss er velkomne, uttalte den palestinske lederen.

De palestinske myndighetene uttrykker bekymring for at arabiske land, særlig Saudi-Arabia og andre stater i Gulfen, ikke vil støtte den palestinske holdningen mot Trumps plan. Mange palestinere er misfornøyde med de nære forbindelsene mellom Trump og arabiske stats-ledere.

Abbas henvendte seg til terror-gruppene Hamas og Den Islamske Jihad og oppfordret dem til å stå sammen med dem i motstanden mot Trumps fredsplan. Hamas har tidligere avfeiet planen som en «amerikansk-sionistisk konspirasjon,» og varslet om nye terror-aksjoner.

Mandag offentliggjorde det israelske etterretningsbyrået Shin Bet, at de hadde arrestert to spioner fra Hamas inne i Israel. De to mennene har arabiske fedre og jødiske mødre, og blitt vervet av Hamas for å drive etterretning i Israel. Hamas skal ha vært ute etter informasjon om rakett-skjoldet Iron Dome.

is

I en offisiell uttalelse fra IS mandag, gjorde gruppen det klart at jøder og Israel nå er hovedmålet for deres angrep. Gruppen oppfordrer alle sine operatører til angrep med kjemiske våpen mot jøder i og utenfor Israel. Det ble videre oppfordret til angrep med våpen og raketter mot jødiske markeder og andre steder der jøder er samlet.

«I dag har vi startet en ny fase i vår kamp. Våre øyne er nå rettet mot Jerusalem,» heter det i uttalelsen fra IS.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding