9 av 10 amerikanske jøder mener antisemittisme er et problem i USA

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 10.24.2019

I en spørreundersøkelse utført av «American Jewish Comittee» (AJC), kommer det fram at nesten 9 av 10 amerikanske jøder mener antisemittisme er et problem i USA.

Undersøkelsen bygger på telefonsamtaler med 1283 amerikanske jøder, og er utført i perioden 11.september til 6. oktober i år.

Hele 88 prosent av de spurte mener antisemittisme enten er et problem eller et svært alvorlig problem, med henholdsvis 50% og 38% av svarene.

«Amerikanske jøder kunne ikke vært tydeligere om de antisemittiske realitetene i USA», uttalte lederen for AJC, David Harris, i en pressemelding i går.

Han mener undersøkelsen viser at hatet mot jøder må tas alvorlig.

«Vår undersøkelse viser, for første gang, en dybde-vurdering av amerikanske jødiske oppfatninger av, og erfaringer med, antisemittisme i deres eget land. Dette hatet er virkelig, kommer fra forskjellig hold og er økende. Det må tas alvorlig og behandlet kontinuerlig og gjennom ulike tiltak.», fortsetter Harris.

De jødiske samfunnene i USA har de siste årene vært usatt for grov antisemittisk terror. I oktober 2018 ble 11 mennesker drept og 10 skadet i en synagoge i Pittsburgh. I 2014 ble tre mennesker skutt og drept i det jødiske senteret i Kansas.

Kilde: Jerusalem Post, AJC

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!