9 av 10 amerikanske jøder mener antisemittisme er et problem i USA

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 10.24.2019

I en spørreundersøkelse utført av «American Jewish Comittee» (AJC), kommer det fram at nesten 9 av 10 amerikanske jøder mener antisemittisme er et problem i USA.

Undersøkelsen bygger på telefonsamtaler med 1283 amerikanske jøder, og er utført i perioden 11.september til 6. oktober i år.

Hele 88 prosent av de spurte mener antisemittisme enten er et problem eller et svært alvorlig problem, med henholdsvis 50% og 38% av svarene.

«Amerikanske jøder kunne ikke vært tydeligere om de antisemittiske realitetene i USA», uttalte lederen for AJC, David Harris, i en pressemelding i går.

Han mener undersøkelsen viser at hatet mot jøder må tas alvorlig.

«Vår undersøkelse viser, for første gang, en dybde-vurdering av amerikanske jødiske oppfatninger av, og erfaringer med, antisemittisme i deres eget land. Dette hatet er virkelig, kommer fra forskjellig hold og er økende. Det må tas alvorlig og behandlet kontinuerlig og gjennom ulike tiltak.», fortsetter Harris.

De jødiske samfunnene i USA har de siste årene vært usatt for grov antisemittisk terror. I oktober 2018 ble 11 mennesker drept og 10 skadet i en synagoge i Pittsburgh. I 2014 ble tre mennesker skutt og drept i det jødiske senteret i Kansas.

Kilde: Jerusalem Post, AJC

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding