2016 kan bli et rekordår for ICEJs aliyah-arbeid i Russland

Av ICEJ Press, 08.14.2016

Sist fredag startet tretten russiske jøder turen til sine forfedres land (Aliyah), Israel. I fjor hjalp International Christian Embassy in Jerusalem (ICEJ) 740 jøder fra Russland til Israel. Regner vi med hele tidligere Sovjetunionen blir tallet 1774. Flere puljer er nå på vei.

Klokken er fem over åtte om morgenen i St.Petersburg. En buss med tretten russiske jøder står klar til avgang.

I duskregnet utenfor står noen besteforeldre og vinker adjø til barnebarna sine. Barnebarna er blant de tretten russiske jødene på bussen, som nå er klare for første etappe av reisen til sine forfedres fedreland. I bagasjen er det femtiåtte bagger, tre sykler, et massasjebord.to fiskestenger og en del håndbagasje.

Nå skal Israel også bli disse jødenes fedreland. Akkurat som det har blitt det for mange russiske jøder før dem.

I fjor hjalp ICEJ 740 jøder fra Russland til Israel. Tar vi med hele det tidligere sovjetiske området blir tallet hele 1774.

ICEJs aliyah-direktør, Howard Flower, forteller at 2016 ligger an til å bli enda mer travelt.

-          Aiyah gjennom Finland har økt med trettifem prosent i forhold til i fjor. Det samme har økningen på våre direktefly gjort. Dette kan bli en rekord de siste ti årene, sier Flower.

De tretten russiske jødene har nå, som mange før dem, gjort et mellomstopp i Finland. Der blir de tatt godt hånd om, før reisen går videre til Israel.

For Howard Flower ser det ut til at han allerede i morgen kan gjøre det han liker best; nye tjuefem russiske jøder har besluttet å reise til sine forfedres hjemland. Billetter må kjøpes.

Den norske avdelingen har gjennom de siste tjue årene vært en stor sponsor for det russiske aliyah-arbeidet.

Og det ser ikke ut til at dette blir den siste gruppen vi kan få være med å hjelpe.

Ønsker du å støtte dette profetiske arbeidet, kan du gjøre det her: http://icej.no/donasjon

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding