155 millioner til sikring av jødiske institusjoner i GBR

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 06.17.2019

Den britiske regjeringen har forpliktet seg til å støtte sikring av jødiske institusjoner i Storbritannia med 155 millioner kroner i 2019.

- Vi er fast bestemt på å påse at interessegrupper kjenner seg trygge når de har Gudstjeneste. Derfor har vi forpliktet oss til 155 millioner kroner dette året, som betyr 561 millioner til sammen frem til i dag for å beskytte jødiske skoler og institusjoner, uttalte Storbritannias statsminister, Theresa May, i et brev til den jødiske paraplyorganisasjonen, «Board Of Deputies Of British Jews». (BOD)

Da Theresa May meldte sin avgang, uttrykte BOD stor takknemlighet for jobben hun har gjort for britiske jøder.

- Vi takker oppriktig Theresa May for å ha vært en sann venn av det jødiske samfunnet i perioden hun har sittet som statsminister.», skrev de i et brev til henne.

Og hun får skryt i en rekke saker.

- Hun har forbudt terrororganisasjonen Hizbollah, adoptert IHRAs definisjon av antisemittisme, stått opp mot antiisraelsk bias i FN og økt finansieringen for å gjøre jødiske skoler og institusjoner trygge, skrev BOD, blant annet.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding