155 millioner til sikring av jødiske institusjoner i GBR

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 06.17.2019

Den britiske regjeringen har forpliktet seg til å støtte sikring av jødiske institusjoner i Storbritannia med 155 millioner kroner i 2019.

- Vi er fast bestemt på å påse at interessegrupper kjenner seg trygge når de har Gudstjeneste. Derfor har vi forpliktet oss til 155 millioner kroner dette året, som betyr 561 millioner til sammen frem til i dag for å beskytte jødiske skoler og institusjoner, uttalte Storbritannias statsminister, Theresa May, i et brev til den jødiske paraplyorganisasjonen, «Board Of Deputies Of British Jews». (BOD)

Da Theresa May meldte sin avgang, uttrykte BOD stor takknemlighet for jobben hun har gjort for britiske jøder.

- Vi takker oppriktig Theresa May for å ha vært en sann venn av det jødiske samfunnet i perioden hun har sittet som statsminister.», skrev de i et brev til henne.

Og hun får skryt i en rekke saker.

- Hun har forbudt terrororganisasjonen Hizbollah, adoptert IHRAs definisjon av antisemittisme, stått opp mot antiisraelsk bias i FN og økt finansieringen for å gjøre jødiske skoler og institusjoner trygge, skrev BOD, blant annet.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!