USA flytter ambassaden i dag: Møt en av historieskaperne fra ICEJ

I dag flyttes USAs ambassade til Jerusalem. ICEJs internasjonale pressetalsmann, skrev det første utkastet til loven (i 1995) til USAs flytting av ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. I dag får han se loven tre i kraft.

Av Dag Øyvind Juliussen, ICEJ Press, 05.14.2018

6.desember 2017 kunngjorde den amerikanske presidenten at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad og at deres ambassade skulle flyttes til Jerusalem.

Dette var ikke et Trump påfunn, men en gjennomføringen av loven «Jerusalem Embassy Act of 1995» som den amerikanske kongressen vedtok 23. oktober 1995, og som med overveldende flertall ble godkjent både i Senatet og i Representantenes hus.

Det er med andre ord det amerikanske folket som står bak anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad.

David Parsons er i dag visepresident og talsmann ved hovedkvarteret til Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem, hvor han har arbeidet siden 1997.

I 1995 arbeidet han med kristen lobbyvirksomhet for støtte til Israel blant politikerne i Washington DC. Det først utkastet til «Jerusalem Embassy Act of 1995», loven som senere ble vedtatt, ble skrevet av David Parsons på hans datamaskin for mer enn 22 år tilbake.

I dag, den 14.mai 2018, er han vitne til at supermakten USA fullfører det som han den gang var med å ta initiativ til.

Av Dag Øyvind Juliussen

Dag Øyvind Juliussen opplevde i ung alder et kall fra Gud om å arbeide med ICEJ. Dette har han gjort siden 1996. Han har produsert flere hundre radio og TV program, deltatt i debatter og besøkt menigheter, skoler og bibelskoler med undervisning og forkynnelse.

1. juni 2014 ble Dag Øyvind Juliussen nasjonal direktør for ICEJ Norge.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding