Tre dager med direktesendinger fra Israel

I dag starter et av verdens største sykkelritt, Giro de Italia. For de Israel-interesserte er de tre første dagene en skikkelig unik godbit. På disse etappene skal sykkelrytterne innom Jerusalem, den israelske middelhavskysten og den israelske ørkenen.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.04.2018

For deg som er nysgjerrig på Israel, savner Israel eller rett og slett har planer om en ferie der, får du nå et unikt innblikk i landet. Eurosport viser alle etappene direkte på sine kanaler. Av erfaring pleier det å vises mange flotte bilder – ikke bare av sykkelryttere, men også av naturen gjennom disse sendingene.

Så hvor skal etappene foregå?

Jerusalem
ICEJ press, Utsikt over tempelhøyden

Første etappe skjer i Jerusalem. Byen mangler ikke severdigheter. Her finner du tempelhøyden, hvor jødenes tempel en gang sto. 

Du finner stedet hvor Jesus ble korsfestet, du finner stedet han ble begravet, du finner Oljeberget, ja, du kan bokstavelig talt gå i hans fotspor. Byen er full av synlig historie.

Jerusalem
Giro de Italia, Kafe-smug i Jerusalem

Du kan også gå i trange smug i Jerusalems gamleby, spise god mat, og bare se på menneskene. Eller du kan rusle langs gatene i den nyere delen av byen. Også her finner du trange smug med trivelige kafeer.

Jerusalem marked
Giro de Italia, Salg av krydder og urter i Jerusalem

Andre etappe går mellom to av Israels største byer. Den begynner i byen Haifa og ender opp i Tel Aviv. På veien går den langs Middelhavets solstrender, og er vi heldige kan vi se store flokker av større fugl passere over sykkelrytterne. 

Haifa
Giro de Italia, Utsikt fra topp i Haifa

Enkelte steder er det flotte forhold for vannsport. Med alt fra surfing – med eller uten seil, og kiting. Eller du kan slappe av i solen, sammen med israelere.

Haifa
Giro de Italia, Fra strand ved Middelhavet i Israel

Etappe tre byr på majestetisk ørken. Den starter i en av Israel største byer – Beersheva. Fra Beersheva går turen gjennom hele det sørlige ørkenlandskapet i Israel. På veien vil løypa passere det fantastiske naturreservatet, Ein Avdat. En trang dal hvor gribbene holder til i fjellhyllene, og vannet sildrer året rundt. Området er godt tilpasset turgåere, med turløyper i fjellsiden.

Mitzpe Ramon
Giro de Italia, Fra Negev ørkenen mellom Beersheva og Eilat

Turen går videre ned mot etappens største høydepunkt; Mitzpe Ramon. Mitzpe Ramon er et enormt krater, og syklisten og seerne vil ganske sikkert få et utrolig skue på fjellkanten av krateret.

Ein Avdat
ICEJ press, Ein Avdat i Negevs ørken

Derfra går veien videre sydover, før turen ender i Israels Rødehavsby, Eilat. Byen hvor du kan snorkle blant koraller sammen med fisker med de merkeligste fasonger og farger.

Fra Negev
Giro de Italia, Fra Negev

Dette blir tre flotte dager for deg som savner eller er nysgjerrig på Israel. Men også for den sykkelinteresserte.

Bon appetit.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding