Takket være ICEJs givere, er den etiopiske familien endelig i Israel

Vi har kjent smerten og frustrasjonen i deres 19 år lange ventetid i Etiopia. Vi så begeistringen da de endelig fikk tidspunktet for reisen med et ICEJ-sponset Aliyah-fly til Israel. Vi gledet oss med dem da de kom inn i israelsk luftrom, og svevet over Tel Avivs vakre nattlige himmel; byen hvor de skulle bli gjenforenet med sin familie og sine kjære. 

Av ICEJ Press, 01.10.2018

Av: Dan Herron

Møte med en nydelig familie

Så det var en stor glede da et ICEJ-team fikk møte Males-familien i et mottakssenter i den historiske byen Zfat, høyt oppe i åsene over Genesaretsjøen.

Males familie, etiopiske jøder
ICEJ, Males familie samlet

På vårt besøk hos familien overleverte vi en boks med leker til familiens to barn, Rediet og Joseph, og tepper til familien før starten på den kalde og fuktige vinteren i de galileiske åsene. 

Ungene var en fryd. Rediet blomstrer, og vokser opp til å bli en vakker ung jente med en fantastisk flott karakter og personlighet. Joseph viser seg som en sjarmerende, selvsikkert energibunt, der han flyr ut og inn av familiens lille leilighet på sykkelen. 

Ydmykheten og generøsiteten til denne nydelige familien ble til stor oppmuntring for oss. 

En følelsesladet hilsen

"Vårt budskap til ICEJ er at vi takker dere. Måtte Gud velsigne dere for det dere har gjort. Vi kjenner ikke Guds plan, og det er vanskelig å si om jeg vil studere og ha fremgang i livet. Men barna våre vil lære, og de vil vokse opp til å bli som dere, som arbeider til fordel for samfunnet; en hjelper i vanskelige tider for de som ikke har mat eller drikke. Jeg vil at barna mine skal følge i deres fotspor og bli som dere. Fremfor alt ønsker vi å takke ICEJ. Vi kan ikke betale dere tilbake. Måtte Gud gjøre det. Ikke slutt med deres gode arbeid, men stå på. Det er mange jødiske etiopere som fortsatt bor i Etiopia (...). Vi har ikke noe, men vi vil be for dere. Vi takker dere! Måtte Gud gi dere helse og velsigne dere. "

Våre partnere har gjort det mulig for ICEJ å sponse 761 flyreiser de siste 12 månedene. Fortsett å stå med oss i dette viktige arbeidet med å hjelpe etiopiske jøder hjem til Israel. Mange venter fortsatt i Etiopia.

Bli en støttepartner eller vær med å gi.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding