- Strategisk betydning av kristen sionisme ble tydelig denne uka

Da Israels, kanskje viktigste konferanse, gikk av stabelen 20-22 juni, sto flere av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalems (ICEJ) ansatte på talelisten. Det jødiske nyhetsstedet JNS mener årsaken er strategisk.  

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 06.23.2017

«Den strategiske betydningen av kristen sionisme ble tydelig denne uka på årets Herzliya-konferansen, en av Israels mest framstående årlige toppmøter.»

Slik begynner det jødiske nyhetsstedet, Jewish News Service (JNS), sin artikkel om saken.

For blant talerne på konferansen, var de viktigste stemmene i Israels næringsliv, politiske liv og akademiske liv. Men også ICEJs president, Jürgen Bühler, og visepresidenten, David Parsons var til stede.

"Vi er begeistret for å være her for andre året på rad, og å ta del i Herzliya-konferansen, slik at vi kan formidle kristnes kjærlighet til Israels beslutningstagere, politiske beslutningstagere, akademikere og alle andre. Det er et stort privilegium for oss, og vi håper det har en praktisk påvirkning for den israelske staten», sa ICEJs visepresident, David Parsons, til JNS.

ICEJs president, Jürgen Bühler, som var blant talerne på den viktige konferansen, sa ifølge JNS at «det er store demografiske forandringer i verden, som Israel ikke kan ignorere.»

"I de siste tiårene har det globale evangeliske samfunnet blitt den raskest voksende strømmen av tro i verden ... i de kommende tiårene antas det at [den evangeliske befolkningen] til og med kan overgå islam ... de fleste evangeliske i dag er asiater, afrikanere og latinamerikanere», sa Bühler, ifølge JNS.

Hver ny evangelisk kristen er en potensiell forsvarer av Israel, sa David Parsons, fortsatt ifølge det jødiske nyhetsstedet, Jewish News Service.

Nasjonal Ledersamling Gardermoen 2019

Påmelding og informasjon

Med eget Israelfokus

For påmelding og program