Spennende talerliste under årets løvhyttefest

Talelisten for årets løvhyttefest er nå klar. Det ser ut til at vi går noen spennende dager i møte. Listen er en herlig blanding av kjente evangelister, bibellærere og kunnskapsrike Israelkjennere. Og det hele dras i gang av evangelist Reinhard Bonnke i Ein Gedi ved Dødehavet.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 08.15.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reinhard Bonnke

Bonnke

Det er en ære å få presentere evangelist, Reinhard Bonnke, som taler ved ICEJs åpningsarrangement for Løvhyttefesten i Ein Gedi den 6. oktober 2017.

Reinhard Bonnke er en Guds mann med en brennende lidenskap for evangeliet, en visjon for Afrika og et budskap til verden. Han er kjent for sine store evangeliske korstog over hele det afrikanske kontinentet, og for bevegelsen han grunnla i 1974, «Kristus for alle nasjoner». Siden 1987 er det, gjennom denne tjenesten, registrert 76 millioner dokumenterte beslutninger om å følge Jesus.

Angus Buchan

Buchan

Angus Buchan er en fulltidsevangelist og anerkjent taler på lokale og internasjonale arrangementer. Han taler klart og tydelig Guds ord. Hans første bok, «Faith Like Potatoes», er en bestselger. Angus er også vel kjent over hele verden gjennom sine oppmuntrende TV-programmer, «Grassroots» og «Family Time». Han og hans kone Jill, bor på shalom farm i KwaZulu-Natal Midlands, Sør-Afrika.

Afeef Halasah

Afeef

Afeef Halasah er en moabittisk pastor som bor i Jordan. Han studerte teologi i Storbritannia og er en seniorpastor med tilsyn over mange kirker lokalt og internasjonalt. Han er grunnlegger og direktør av AFTA (arabere for arabere), som er en kirke/menighetsplantingsbevegelse blant arabere. Afeef Halasah bringer Guds Rikes evangelium til de vanskeligste delene av verden. Han er en apostel i en stor region, en del av ANCJs internasjonale råd av eldre, og i styret i JHOPFAN.

Isaac Liu

Liu
Isaac Liu til høyre, sammen med sin far "den himmelske mannen".

Isaac Liu er sønn av broder Yun, en sterk leder av undergrunnskirken i Kina. Begge foreldrene hans ble fengslet for sin tro, og tvang Isaac og hans søster til å leve på gaten på stadig leting etter mat. Gjennom mange trengsler plasserte Gud en salvelse og tjeneste over Isaacs liv. På tross av og på grunn av alle trengslene, begynte han å forkynne evangeliet allerede som elleveåring. I 1999 flyktet Isaac og hans familie fra Kina, og etter flere år kom han til Tyskland. Etter teologiske studier i Frankfurt og i California, har Isaac og hans kone Fabiana tjent som pastorer, menighetsplantere og internasjonale talere i Tyskland. Isak og hans kone er grunnleggere og seniorpastorer i «All Nations Church» i Frankfurt, og de er også medarbeidere av misjonsbevegelsen «Tilbake til Jerusalem».

Dr. Jim Garlow

Garlow
Jim Garlow sammen med sin kone.

Dr Jim Garlow er seniorpastor i “Skyline Church” i San Diego. Han har også en daglig radiokommentar kalt "The Garlow Perspective", som når store områder. Han har gjort over 1200 intervjuer i trykte medier, i radio og i TV, og har skrevet 15 bøker om teologiske, historiske og kulturelle forhold. Før han mottok sin Ph.D. i historisk teologi fra Drew University i Madison, New York, uteksaminerte han seg fra Princeton Theological Seminary (Th.M.), Asbury Theological Seminary (M.Div.), Southern Nazarene University (BA & MA) og Oklahoma Wesleyan University (AA). 

Shmuel Bowman

Bowman
Shmuel Bowman sammen med sin kone.

Opprinnelig er Shmuel Bowman fra Toronto, Canada, og er gerontolog av yrke. Han er også spesialist på lære om bokstavene i det hebraiske alfabetet og Toraen. I 1993 emigrerte han til Israel. Shmuel er administrerende direktør for «Operation Lifeshield», og regnes som ekspert på passivt forsvar og humanitære nødhjelpsorganisasjoner. Han er en bro mellom jøder, kristne og muslimer.

Israel Pochtar

Pochtar

Pastor Israel Pochtar har en dyp lidenskap for forsoning mellom jøder og arabere, for å hjelpe de trengende, og bygge broer mellom Israel og kristne tilhengere av Israel. I 2004 etablerte han «Beit Hallel», som var den første hebraisk-talende menigheten i byen Ashdod. I 2008 ble arbeidet utvidet gjennom tjenesten «Voice of Judah Israel» og ble dermed også et internasjonalt arbeid. Siden har de plantet ytterligere seks lokale menigheter. Pastor Israel er også veileder for nye ledere, han overvåker et omfattende humanitært program, tjenestegjør som lærer regelmessig, og reiser over hele verden for å dele sine erfaringer og sin kunnskap om Guds arbeid i Israel.

Jackie Pullinger

Pullinger

På et kall fra Herren om å «gå», kom Jackie Pullinger med et skip til Hong Kong i 1966. Hun ble straks trukket mot «Kowloon Walled City» en svært beryktede og farlige by. Hun gikk inn i denne hulen av håpløshet og fortvilelse - uvitende om hvordan Gud ville forandre hennes og byens liv. Jackie har blitt anerkjent av Hong Kongs regjering og Storbritannia, og ble tildelt en M.B.E. av dronningen i 1988 for å ha forandret Walled City. Jackie minner oss om at Guds hjerte er vendt mot de fattige, undertrykte og nedbøyde. Hun minner oss også om at Guds by er en nåtidig og fremtidig virkelighet, og refleksjoner av dette kan etableres selv på de mørkeste steder.

Aleksander Shevchenko

Shevchenko
Aleksander Shevchenko sammen med kona.

Aleksander Shevchenko er konferansetaler og arrangør, grunnlegger av «Ugol» en internasjonal organisasjon (1996) og seniorpastor i «House of Bread Church» (2006). Han er forfatter og produsent av dokumentarserien «The slavic nations search for God», talkshow-vert for «Ugol Ministries» og «Pozitsiya» («Posisjonen») forum. Han har også skrevet en rekke kristne bøker. En av dem er «Her majesty the church».

Rene Terra Nova

Terra Nova

Apostelen, Rene Terra Nova, er president i «Ministerio Internacional da Restaurcion» (MIR) i Manaus, Brasil, med 85 000 medlemmer. Han er også leder av «Cellular movement», og forfatter av 114 religiøse bøker og selvhjelpsbøker. Rene er en pastor med sterk lidenskapelig for å forkynne Guds ord og å bygge opp Guds rike over hele verden. 

Peter Tsukahira

Tsukahira

Peter Tsukahira er medstifter av «Kehilat HaCarmel», og direktør i «Or HaCarmel». Han har en «Master of Divinity» grad, og er uteksaminert fra CFNI (Texas) og Tufts University (Massachusetts). I 2000 etablerte han organisasjonen Carmel, som har bidratt til å bygge sterke broer mellom Israel og mange av verdens nasjoner. Peters forkynnelse og bøker, har påvirket mange rundt om i verden til en forståelse av Guds hjerte og hensikt for Israel. Bøker: «Guds tsunami», «Forstå Israel og endetidsprofetiene», «Min Fars virksomhet» og «En reise til opprettelse».

Daniel Yahav

Yahav

Daniel Yahav, en jødisk israelsk følger av Yeshua, ble født i Jaffa, Israel, i 1959. Han er sønn av en Holocaust-overlevende, oppnådde major rang i IDF, og var daglig leder for selskapet «Galtronics LTD» i 11 år. De siste 36 årene har Daniel vært en trofast tjener i rollen som eldste og pastor i det kristne felleskapet Peniel, som ligger i Tiberias ved bredden av Genesaretsjøen. Han er en internasjonal konferansetaler og bibellærer.

AnaRina Heymann

Haymann

AnaRina jobbet med TV, underholdning og markedsføring i Sør-Afrika, før hun ble med i «Jewish agency» i Johannesburg. Hun ble der i 2 år som markedsføringsleder, hovedsakelig for å fremme aliyah i Sør-Afrika, før hun selv emigrerte til Israel. I Israel fortsatte hun å jobbe for «Jewish agencys» aliyah-avdeling, hvor hun arbeidet med spesielle prosjekter. Hun ble også med i «City of David» (arkeologisk prosjekt i Jerusalems gamleby) og har siden startet «Jerusalem Watch project». Dette prosjektet tar sikte på å skape en bedre bevissthet om det viktigste stedet i verden - det gamle bibelske Jerusalem.

Cary Summers

Summers

Cary Summers er presidenten i «Museum of the Bible» - en innovativ, global utdanningsinstitusjon som inviterer alle mennesker til å engasjere seg i historien, innflytelsen og fortellingene i Bibelen. Museets læreplan blir brukt av over 100 000 skolebarn i Israel. «Museum of the Bible» vil nå i november åpne i Washington D.C., og inneholde et galleri med arkeologiske funn fra israelske antikvitetsmyndighet. Cary har besøkt Israel over 100 ganger og er mottaker av 2017 "Night to honor our christian allies" turist utmerkelse.

George Michael

George Michael er en ledende ekspert på midtøstens språk, kultur og religion. Han var også en kjent konsulent for forsvarsdepartementet (DoD) og Utenriksdepartementet i over 20 år. Som en koptisk kristen vokste han opp og fullførte universitetet i Egypt, og jobbet deretter i Saudi-Arabia og Kuwait. Etter å ha immigrert til USA begynte han en karriere som arabisk lingvist/analytiker på toppnivå for flere myndigheter. Han ga også kulturell og religiøs opplæring til DoD på et stort antall militære baser i USA og utenlands. Han utvikler nå et kristent institutt for islamske studier, for å trene og gjøre det mulig for kristne og effektivt nå muslimer for Kristus. George er gift med Susan Michael, ICEJs amerikanske filialdirektør.

Susan Michael

Michael

Siden 1980 har Susan Michael vært en pioner i utviklingen av den Internasjonale Kristne Ambassaden Jerusalem i USA og rundt om i verden. Hun fungerer for tiden som ICEJs USA- direktør og er medlem av ICEJs internasjonale styre. Hun har en mastergrad i jødisk-kristne studier fra «Jerusalem University», og en grad i teologi fra «Oral Roberts University». Hennes erfaring med å jobbe med arabere, jøder og kristne har utrustet Susan til å håndtere sarte emner som er sentrale for en forståelse av Israel med ekstraordinær klarhet og nåde. Susan er gift med George Michael, som er en egyptisk kristen bosatt i USA.

David Parsons

Parsons

ICEJs senior talsmann David Parsons vil gi en entusiastisk profetisk innsikt i hvordan hendelser forutsees i skriften. Han er advokat, journalist og sertifisert forkynner. Parsons har arbeidet i den kristne ambassaden i over 20 år. Hans første bok, «Floodgates»: Noahs dager som paradigme for de siste dager, publiseres i mars 2018.

Dr.Jürgen Bühler

Bühler

Dr. Jürgen Bühler er administrerende direktør for den «Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem» (ICEJ) som holder til i Israel. Tidligere var Jürgen styremedlem i ICEJ samtidig som han var ICEJs internasjonale direktør. Han er utdannet fysiker, med doktorgrad i kjemi, og er sertifisert forkynner i den tyske pinsebevegelsen (BFP). Hans unike innsikt i skriften knyttet til Israel, kirken og nasjonene, har gjort ham til en etterspurt taler over hele verden. 

Tony Crisp

Crisp

Tony Crisp er hovedpastor i «Eastanallee Church» i Riceville, Tennessee. Han er også grunnlegger og administrerende direktør for «Center for Holy Land Studies» i Athen, Tennessee, og president for «True Life Concepts Ministry», en ideell organisasjon opprettet for å utdanne evangeliske kristne om deres judaiske røtter. Dr. Crisp er en hyppig fremtredende taler på AIPAC, og på symposier om Israel over hele USA. Siden november 2016 har han fungert som strategisk direktør i den amerikanske grenen av ICEJ USA. 

Johannes Gerloff

Gerloff

Johannes Gerloff har vært midtøsten-korrespondent for tyskspråklige medier i nesten to tiår. Han skriver og lærer om aktuelle saker om Israel og dets omliggende land og teologiske problemstillinger for media i Tyskland, Østerrike, Sveits og Tsjekkia. Han er også med i et ukentlig tysk tv-magasin som dekker aktuelle hendelser i Israel; www.fokus-jerusalem .TV. Han vokste opp i Schwarzwald i Sør-Tyskland, studerte teologi i Tübingen, Vancouver B.C. og Praha. 

Chris Mitchell

Mitchell

Chris Mitchell har arbeidet som byråsjef for «CBN News» i Jerusalem siden år 2000. I denne perioden har han rapportert om de store hendelsene i regionen; inkludert den andre intifada, den andre Libanon-krigen i 2006, Israels tre kriger med Hamas i Gaza, den arabiske våren og ISIS sitt inntog i Midtøsten. I tillegg til sine rapporter for «The 700 Club», er Chris også en gjentagende bidragsyter til «Christian World News». Han fungerer også som produsent og vert for «Jerusalem Dateline», et ukentlig show som følges av mange over hele USA, og land som Sør-Korea, New Zealand, England og Romania. Mitchell er også forfatter av tre bøker om midtøsten: «Dateline Jerusalem», «Destinasjon Jerusalem» og «ISIS, Iran og Israel».

Juha Ketola

Ketola

Finnen, Juha Ketola, har vært fulltidsforkynner siden 1985. Han har forkynt evangeliet og delt Guds ord i mer enn 50 nasjoner og på alle verdens kontinenter. Han er utdannet ved det «International Bible Institute of London Kensington Temple» i England, og er en ordinert forkynner i pinsebevegelsen i Canada og Finland. Han har også tjent som internasjonal direktør ved hovedkontoret til ICEJ i Jerusalem fra 2012-2017. I dag leder han sine egne «Nations on the Rock – Ministries». Han reiser som forkynner både i Finland og internasjonalt.

 

 

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding