Reddet fra gata av kjærlighet

Hun var fem år da hun havnet i fosterhjem. Senere i livet avviste moren henne, da hun i sin nød tok kontakt. En kjærlig sosialarbeider skulle endre hennes liv. Nå har hun fått utdanningsstipend gjennom ICEJ.

Av ICEJ Press, 09.21.2017

Av Kayla Ellingsworth

 

I femårsalderen begynte Malis barndomsverden å smuldre bort. Foreldrenes skilsmisse rev familien i stykker. Begge foreldrene hennes giftet seg om igjen, startet nye familier og overlot Mali og hennes syv søsken til fosterhjem. 

På gata

Mali endte opp i et gruppehjem. Men så snart hun ble atten, måtte hun forlate gruppehjemmet. Hun var uten penger, uten mat, arbeidsløs og ingen forståelse av hvordan hun skulle klare seg i verden.

Gata ble Malis nye hjem. En natt kunne hun sove på en benk, den neste i et bomberom. Andre netter tilbragte hun vandrende i frykt for at noe kunne skje med henne hvis hun sovnet. 

Mali var stadig sulten og ble raskt underernært. Enkelte dager levde hun kun på en halv sandwich.

Mali
ICEJ, Mali bodde i mange år på gatene i Israel. I dag arbeider hun med barn.

Avvist av moren

Etter flere år på gatene, bestemte Mali seg for å ringe moren sin. Hun ville fortelle henne at hun var på gata uten mat og et trygt sted å være. 

Mali spurte moren om hun kunne komme hjem til henne, men til Malis forferdelse la moren på. 

Iris

Kort etter dette havnet Mali på sykehus fordi kroppen hennes var alvorlig svekket av underernæring.

Mens hun var på sykehuset fikk hun telefonnummeret til sosialarbeideren Iris. Mali kontaktet Iris, men oppdaget at gruppehjemmet hun drev var fullt. 

I stedet for å bare forlate Mali, slik moren hadde gjort, viste Iris kjærlighet og omsorg for henne, og tok Mali inn i sitt eget hjem. 

«Hun tok meg med hjem»

Mali forklarer med forbauselse:

«Hun bare tok meg med hjem! En merkelig liten jente hun ikke engang visste hvem var. Mitt nye liv begynte i det øyeblikket.»

Iris lærte Mali om dagliglivet, å administrere en bankkonto, om ernæring, hvordan hun kunne lage mat, og om å jobbe hardt. 

Forandringen

«Iris ble som en mor for meg. Hun reddet livet mitt», forteller Mali, dypt takknemlig.

I dag jobber Mali med barn. Hun elsker det hun gjør, fordi hun innser den store betydningen av å investere i et barns liv. 

I fremtiden vil Mali starte sin egen organisasjon, for å hjelpe barn som er i samme situasjon som hun var i.

Mali uttrykker takknemlighet overfor ICEJs partnere,

"Gjennom å motta et utdanningsstipend fra ICEJ, vet jeg at jeg skal oppnå drømmen min. "

Jeremiah 29:11

«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.»

Du kan være med å hjelpe flere som Mali gjennom ICEJs arbeid. 

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding