President Trump landet i Israel

I sin velkomsttale poengterte Israels statsminister Benjamin Netanyahu det uslitelige båndet som finnes mellom de to landene. Også president Trump la vekt på det samme. - Vi er kommet for å bekrefte de uslitelige båndene mellom Israel og USA, sa Trump.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.22.2017

Blant de selebre gjestene som ønsket USAs president, Donald Trump, velkommen til Israel, var Benjamin Netanyahu og Israels president Reuven Rivlin med koner. I tillegg var det både forsvarstopper og politikere fra Knesset.

En rød løper lå klar og ventet på Trump da han landet i Tel Aviv.

Netanyahu og Trump
Statsminister Netanyahus kontor, Netanyahu og kona ønsker president Donald trump velkommen

Det var et hjertelig møte mellom de to statslederne.

Netanyahu og Trump
Statsminister Netanyahus kontor, Netanyahu og Trump med konene

Den hjertelige velkomsten kom også til uttrykk i statsminister Netanyahus velkomsttale.

- Vi ønsker dere hjertelig velkomne til Israel. Aldri før har den første reisen til USAs president inkludert Israel. Takk for ditt vennskap med Israel, sa statsminister Netanyahu.

I sin tale, imøtekom president Trump hjerteligheten.

- Det er herlig å være i Israel, og vi er beæret over invitasjonen. Vi er kommet for å bekrefte de uslitelige båndene mellom Israel og USA, sa Donald Trump.

Netanyahu skrøt også av talen president Donald Trump holdt i Riyad, Saudi Arabia, og hvordan han konfronterte de barbariske kreftene som driver terror rundt om i verden.

- I 69 år har Israel gjort akkurat det – vært frontlinjen mot barbarisme. Vi har beskyttet alle religioner. I Israel gir vi de kristne trygghet. Kristne er en økende gruppe i Israel. Du kommer akkurat fra Riyad. En dag håper jeg at en israelsk president kan reise motsatt vei - fra Tel Aviv til Riyad, fortsatte han.

Israels president, Reuven Rivlin, lønsket på sin side et sterkt USA tilbake i Midtøsten.

- Det er en stor glede å ha dere her. Et symbol på det sterke båndet mellom Israel og USA. Både verden og Midtøsten trenger et sterkt USA, og USA trenger et sterkt Israel, sa Rivlin.

 

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer