Påsketuren 2018: Hvor Jesus gikk

Vi bor og utforsker området ved Genesaretsjøen hvor Jesus vandret mye av sitt liv. Vi besøker også fuglereservatet, HaHula, et stykke nord for Genesaretsjøen.

Av ICEJ Press, 03.26.2018

Tekst og foto: Runi Wold-Kristiansen

Hvor Jesus gikk

Etter en lang natts ferd mot dag (nattflyvning) ankommer vi første stopp og bosted på turen, Vered Hagelial gjestefarm, som ligger i fjellsiden opp fra Genesaretsjøen. I dette området underviste Jesus disiplene sine, og hans kjente tale Bergprekenen ble første gang hørt et sted i fjellene her.

På hesteryggen

Etter en rolig formiddag er det noen som tar seg en tur på hesteryggen i området og kommer fornøyde tilbake.

Genesaretsjøen
På Genesaretsjøen

Så blir det båttur på Genesaretsjøen med lovsang av skipper og båteier Daniel Karmel. Eva leser fra bibelen om da Jesus stiller stormen og deler et vitnesbyrd som utfyller historien. En flott start på reisen! 

Genesaretsjøen
Eva Olsvold Sundar leser om da Jesus stiller stormen

Løft blikket og lær av fuglene

Vi besøker først Hula naturreservat og får en spennende innføring i fuglenes trekkrute, fra syd til nord eller motsatt, gjennom Jordandalen.

HaHula
Undervisning ved HaHula fuglereservat.

Hvert år trekker ca 500 000 fugl over området og lander i Hula for «å fylle tanken». De kommer fra det afrikanske kontinent og skal til Russland, Sibir og Europa. Vi ble fascinert av hvordan de forbereder seg og vet nøyaktig når de må legge ut på den lange reisen.

Det ble ikke bare sterk undervisning om fuglene, men også et åndelig bilde på hvordan vi legger opp vår reise her på jorden og forbereder oss på å vårt endemål, vårt endelige hjem.

Kapernaum

Kapernaum
Kapernaum

Kapernum var neste stopp for dagen, og guide Nurit fortalte engasjert om stedet der Jesus bodde det mest av de tre siste årene av sitt liv. Her kalte han sine disipler, fiskere fra Genesarts bredder. Vi gikk rundt i Peters hus, synagogen og noen vasket også føttene i sjøen. Kvelden ble tilbragt i Nasaret og på vekkelsesmøte i en arabisk menighet.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding