På tur i Israel: blant grønne enger og arabiske lovsangsrytmer

Irrgrønne blomstrende enger, en snødekt fjelltopp, bading i fossefall og arabiske lovsangrytmer i Nasaret. Vi er på tur i Israel. Velbekomme.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 04.14.2019

Aldri har jeg sett Galilea så frodig. Et grønt teppe pyntet med blomster i alle farger strakk seg mot Hermon, den hvite fjelltoppen nord i Israel, og mettet øynene.

Blomstring

Vi skulle ut på tur - snirkle oss ned gjennom grønne juv, steinete røyser og over bekker, for å nå målet; Galileas nest største foss.

I juvet
Bjarte Midttun

Det er ikke ofte du har anledningen til å svømme bak fossefallet. Men her kom anledningen for de tøffeste i gruppen.

I fossen Golan
Bjarte Midttun, Nordmann i fossen

Arabisk møte i Nasaret

Litt varme i toppen og gele i beina, var vi tilbake i bussen. Nå gikk turen videre til den israelske byen, Nasaret, og møte i den arabiske menigheten, «Home of Jesus the king church». Det skulle bli en opplevelse for livet. Arabisk rytmisk lovsang satte fart på småtrette norske turben.

Nasaret lovsang

Flere nasjoner var tilstede i møtet, og det ble «Herrens bønn» på arabisk, norsk, nederlandsk, engelsk, sveitsisk, arameisk og samisk.

Førti nordmenn lovsynger

Det er alltid spennende å høre lovprisning og bønn på andre språk, og når om lag førti nordmenn reiste seg med gitarister og sangere, var det vår tur. Alle sto de samlet på scenen. Arabiske, nederlandske og engelske mobiltelefoner sto på videoopptak. Dette skulle foreviges. Man ble stolt av å være norsk.

Lovsang Nasaret

Og det stoppet ikke der. ICEJs forkynner, Eva Olsvold Sundar, fikk låne talerstolen denne kvelden i Nasaret. En stor takk til menighetens leder, Salim Salash.

I Nasaret
Leder av Home of Jesus the king church, Salim Salash, til venstre, ICEJs forkynner, Eva Olsvold Sundar, til høyre

Etter en time og et kvarter måtte vi forlate møtet i hui og hast. Vi skulle avslutte en innholdsrik dag med videoshow i Jerusalems «David tower». Det ble prikken over i`n. For en dag.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!