Nattverd i Gravhagen – en forsmak på bryllupet i himmelen

Kristne fra alle verdens hjørner var i dag samlet for å feire nattverd i Gravhagen i Jerusalem. Man kan ikke annet enn å tenke på hvordan det vil bli i himmelen.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 10.14.2019

Lyden av «Amazing grace» eller «Å nåde stor», som sangen heter på norsk, fyller den vakre Gravhagen i Jerusalem. Dette er stedet hvor Jesus kan ha blitt gravlagt.

Til stede er mange hundre kristne som er deltakere på IKAJs Løvhyttefest i Jerusalem.

Og man kan ikke annet enn å bli begeistret.

Antallet nasjoner som i år er med på denne feiringen, er et sted mellom 90 og 100.

Kan du tenke deg?!

Mennesker fra alle verdens ytterkanter: Fiji, India, Elfenbenskysten, Australia, Brasil og Norge. Status og rikdom har ingenting å si. Alle er her i Gravhagen i Jerusalem for å minnes Jesu død, og å takke og prise ham for at han har kjøpt hver enkelt av oss tilstedeværende med sitt dyrebare blod og sin død på korset.

Atmosfæren er fantastisk. «Å nåde stor» synges. Hender strekkes i været. Gledestårer triller for Jesus, Messias, han som ble ofret for vår skyld, og som vi blir tilgitt ved å tro på.

For det var han som forandret våre liv.

Jesus.

Som ikke bare hadde makt til å si «dine synder er deg tilgitt», men også «reis deg opp å gå».

Hvor mange av oss har ikke opplevet akkurat det. Kanskje var vi ikke lamme. Men det kan ha vært ting i livene våre som likevel gjorde at vi ikke klart å gå på den veien vårt hjerte visste var riktig. Vi gjorde det motsatte av det vi ville.

En gang skal vi få møte ham. En gang skal vi møte ham i himmelen.

Jesus, han som satte oss fri. En gang, i himmelen, skal vi få lovprise hans navn sammen med mennesker fra alle nasjoner. Ikke mennesker som var perfekte, men mennesker som fikk oppleve Evangeliets frigjørende kraft.

Vi fikk kanskje en bitteliten smakebit på det i dag. En bitteliten, men likevel så vakker.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding