Muslimen som ble forfulgt for sin Israel-støtte

I oppveksten ble han opplært til å hate Israel. I dag forsvarer og støtter han landet. Det har drevet ham og familien på flukt i sitt nåværende hjemland, England.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.12.2017

I hele sitt liv ble han opplært til å hate Israel. Noor Dahri er en britisk pakistansk muslim, som for noen år siden fikk sine tanker endevendt etter nettstudier ved det internasjonale instituttet for kontraterrorisme i Herzliya i Israel. I dag er han direktør for Pakistan-Israel alliansen i Storbritannia.

Han hadde tidligere studert kriminal psykologi ved universitetet i Oxford. 

- Hvorfor valgte jeg studier i Israel, og ikke i USA eller England? Her skjer det terror nesten hver eneste dag, og de bekjemper terror daglig, sa Noor Dahri under sitt innlegg på den internasjonale kontraterrorisme konferansen i Herzlia i går kveld.

Til stede var en stor bråte internasjonale og israelske politiske ledere og kontraterror-eksperter. 

Noor Dahri forteller at studiene endret hans egen radikalisering. Da han forsto at Israel hadde et legalt eksistensgrunnlag, begynte han å støtte den jødiske staten.

I 2014 startet krigen mellom Hamas og Israel. I månedene dette pågikk, kritisert hele den muslimske verden de israelske bombingene på Gaza. Noor derimot, gikk motsatt vei.

- Det var den rette tiden for meg til å stå med Israel, for muslimer var fulle av hat og sinne mot Israel på sosiale medier, forteller han.

Imidlertid skulle det bli de mest ødeleggende månedene i Noors liv.

- Jeg ble fullstendig frosset ut av mennesker rundt meg - ble kalt spion og CIA agent. Min familie og mine venner i Pakistan tok helt avstand fra meg, og det ble nesten umulig for meg å be i moskeer i London, forteller Noor Dahri gråtkvalt.

Til slutt måtte han og hans nærmeste familie flykte fra London til Nord-England

- Ja, jeg snakker ikke om å Pakistan, men om å leve blant muslimske ekstremister i England og i London, sier Noor videre.

Han har fått mye støtte fra sionistiske jøder i England.

- Sist år ble jeg medlem av den britiske sionist organisasjonen, og jeg ble den første pakistanske muslimen som ble erklært sionist, sier han.

Noor Dahri forteller at på grunn av det som er skjedd med ham, går det i dag flere hundre pakistanere rundt i Pakistan med Israel-støtte i sitt hjerte.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer