ICEJs sommerkonferanse utfordret det personlige livet med Gud

For flere av de tilreisende til ICEJs sommerkonferanse 2017, ble forkynnelsen noe som utfordret deres personlige liv. Noen hadde vært på konferansen mange ganger, for andre var det første gangen. Vi snakket med flere av de fremmøtte.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 06.26.2017

Årets hovedtaler var tidligere leder for ICEJ internasjonalt, Malcolm Hedding. I fire møter på fire dager utfordret han den enkelte til endringer i sitt personlige liv med Gud.

To av de som hadde kjent på nettopp dette, var Liv Janne Ask og Øystein Fonn fra Sundfjord.

Ask og Fonn
Erlend Sundar, Liv Janne Ask og Øystein Fonn fra Sundfjord

- Konferansen har vært som en kniv som har beskåret meg, sa Liv Janne Fonn.

Og Øystein Fonn var enig.

- Det har selvsagt vært fokus på Israel på konferansen, men det har også vært ransakende forkynnelse, forkynnelse som gjør at vi må tenke på hvordan vi lever og stiller oss frem for Gud, sa han.

- Det har selvsagt vært fokus på Israel på konferansen, men det har også vært ransakende forkynnelse, forkynnelse som gjør at vi må tenke på hvordan vi lever og stiller oss frem for Gud, sa han.

Flere ICEJ snakket med hadde den samme opplevelsen som Ask og Fonn. Begge to har vært på ICEJs sommerkonferanse tidligere.

Møtet med en jødisk kvinne åpnet øynene hans

Det hadde også Jens Frigstad, en annen vi snakket med.

Frigstad
Erlend Sundar, Jens Frigstad fra Kristiansand

- Jeg har vært på alle konferansene i Kristiansand, men jeg vært medlem av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem fra tidlig på 1980-tallet, sa Frigstad, som kommer fra Kristiansand, og tilhører menigheten Filadelfia.

For ham ble møtet med en jødisk kvinne rett etter krigen det som vekket opp interessen for Israel og det jødiske folk.

For ham ble møtet med en jødisk kvinne rett etter krigen det som vekket opp interessen for Israel og det jødiske folk.

- En jødisk kvinne bodde hjemme hos besteforeldrene mine rett etter krigen – så jeg fikk hennes historie og samtidig interessen for det jødiske folk. Jeg var også på kibbutz i 1974 og var med og plukket appelsiner, forteller Frigstad, som blir rørt når han forteller om den jødiske kvinnen og hennes familie som var på flukt rundt om i Europa under hele den annen verdenskrig.

For andre er ICEJs sommerkonferanse noe nytt.

For første gang

- Jeg er med på sommerkonferansen for første gang, men har vært på møte med ICEJ i Stavanger tidligere i år, sier Øystein Færevåg fra Bømlo.

Færevåg
Erlend Sundar, Øystein Færevåg fra Bømlo

Han hadde kommet sammen med tre unge kvinner som skulle drive ICEJs barnearbeid, og hadde håpet han også kunne hjelpe til med noe på konferansen. Det endte med at han arbeidet frivillig som møtevert på ICEJs møter.

Færevåg anbefaler andre på hans alder å ta turen.

- Ja, jeg anbefaler andre på min alder å høre forkynnelse de kanskje ikke har hørt tidligere. Også er forkynnelsen veldig gjeldende i disse tider, for å støtte Israel og jødene. Det gir virkelig noe å være med her, sier han.

- Ja, jeg anbefaler andre på min alder å høre forkynnelse de kanskje ikke har hørt tidligere.

Israels løfter om land

I flere av møtene talte ICEJs forkynner, Eva Olsvold Sundar. Hovedtyngden i hennes forkynnelse var oppfyllelsen av det profetiske ord; et området mange av de tilstedeværende har et forhold til. 

Eva Olsvold Sundar
Erlend Sundar, Eva Olsvold Sundar taler

- Jeg ble først interessert i Israel da jeg for en del år siden var med i styret i Israelmisjonen. Det var fint, men det var noe som manglet – at det faktisk var viktig med landløftene, fordi det er en helhet i Guds ord. Skal jødene finne Messias, må de forstå at vi er glad i dem, og at vi unner dem landet som Gud har lovet dem. Jeg forsto mer og mer at landløftene er en del av Guds plan, sa Øystein Fonn.

Jeg forsto mer og mer at landløftene er en del av Guds plan, sa Øystein Fonn.

- Det er med på å styrke troen. Bibelen blir enda mer levende når du ser at ordet blir oppfylt, fortsatte Fonn.

Jens Frigstad er enig.

- Ja det er en oppfyllelse av profetier fra det gamle testamentet om at jødene skulle få landet sitt igjen. Det er et bevis på at det som er sagt skjer. Når en er i Israel og ser jøder komme tilbake fra hele verden, så er det jo et bevis på at han holder sitt ord. Nesten som et bevis på at Gud er til, sier Frigstad.

Nesten som et bevis på at Gud er til, sier Frigstad.

Lovsangslederen

Gjennom hele konferansen kunne vi høre den flotte stemmen til Marius Wigardt, lovsangslederen i Filadelfia Kristiansand.

Marius Wigardt
Erlend Sundar, Marius Wigardt lovsangsleder i Filadelfia Kristiansand

Han har vært i Israel tre ganger, og opplever det som bedre for hver gang. 

Har du et forhold til det Israel og det profetiske ord?

- Jeg vil tro at alle kristne har det….jeg håper i hvert fall det. Jødene er Guds utvalgte folk- men det handler ikke om at de er mer eller mindre viktige eller verdt - og da er jo det landet ganske sentralt, at de skal samles der og at Han skal komme igjen der – i Jerusalem, sier Wigardt.

...og da er jo det landet ganske sentralt, at de skal samles der og at Han skal komme igjen der – i Jerusalem, sier Wigardt

Han mener det er lite snakk om Israel på ungdomskonferanser han besøker, men at nøkkelen for at ungdom vekkes opp er å besøke landet.

- Jeg tror det er viktig å komme dit. Dessuten er Israel et viktig sted med tanke på hva som skal komme der, avslutter han.

- Jeg tror det er viktig å komme dit. Dessuten er Israel et viktig sted med tanke på hva som skal komme der, avslutter han.

Viktig å forstå Israel som menighet

Pastoren i Filadelfia Kristiansand, Wiggo Skagestad, var med gjennom hele konferansen. Og fredag holdt han seminar om Israel. Slik åpnet han sin tale:

- Vi ønsker å være en menighet som står med Israel. Vi tror at det ligger en velsignelse i det, sa han…. det å være uten denne forståelsen som menighet, da kommer vi fattigere ut, og vi kommer dårligere ut, og vi skjønner egentlig ikke hva Gud har for vår tid, sa han.

Wiggo Skagestad
Erlend Sundar, Wiggo Skagestad taler

...det å være uten denne forståelsen som menighet, da kommer vi fattigere ut, og vi kommer dårligere ut, og vi skjønner egentlig ikke hva Gud har for vår tid, sa han.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding