Flere angrep fra Gaza

Flere angrep fra Gaza har rammet Israel siden i går ettermiddag. Fire soldater er såret og hus truffet. Det israelske forsvaret svarte med å angripe en rekke Hamas-posisjoner i Gaza.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 02.18.2018

En bombe ble utløst ved grensegjerdet mellom Israel og Gaza i går. En israelsk militærjeep ble truffet, og fire soldater ble skadet; to av dem hardt. (se video øverst i saken).

«Dette er et alvorlig terrorist-angrep, og kan potensielt destabilisere regionen», sa talsmann for det israelske forsvaret, Ronen Manelis.

Familiens hus truffet av rakett

En rakket, skutt fra Gaza, traff et hus i HaNegev. Familien var hjemme. Raketten skal ikke ha eksplodert. Men hele huset ristet ifølge far i familien. Dette ifølge det israelske nyhetsmediet, Ynetnews.

Hus truffet
Huset som ble truffet.

Amos, familiens far, forteller at de akkurat rakk å komme ned i kjelleren før det smalt.

"Et stort mirakel skjedde med oss. Heldigvis er taket på huset vårt tett sementert, så raketten kunne ikke komme seg gjennom. Mitt yngste barn, som er 5, sov allerede. Min 9 år gamle datter og 12 år gamle sønn var fortsatt våkne. Vi hørte en kode-rød-alarm. Vi gikk inn i bomberommet, som vi er godt vant med. Øyeblikket vi kom inn, var det en veldig høy eksplosjon. Hele huset ristet.», forteller Amos til Ynetnews.

«Datteren min, som allerede var traumatisert etter «Protective Edge», tok det veldig hardt. Det var mye panikk.»

Rakettalarmen ble uyløst både i Eshkol og HaNegev på grensen til Gaza.

Israel svarte

Det israelske forsvaret, som holder Hamas ansvarlig for alle slike angrep, bombet en rekke av deres posisjoner som svar på det første angrepet. 

Israel svarte på bombeangrep
Fra israelske forsvaret, Ifølge det israelske forsvaret er dette posisjonene de angrep.

Raketten som traff det israelske huset skal ha blitt skutt opp etter at Israel svarte på det første angrepet. Dette ifølge Ynetnews.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer