Festmottakelse da 83 etiopiske jøder ankom Israel

Mandag kveld ankom 83 etiopiske jøder Israel. De er de første av i alt 1000 som er godkjent av den israelske regjeringen. De fikk en festmottakelse.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 02.05.2019

Det var trommer, dans og gledesscener da de første av i alt 1000 etiopiske jøder ankom Israel mandag kveld. (Se video øverst i saken)

Etiopiske jøder ankommer Israel

Kanskje ikke så rart: dette er etiopiske jøder som allerede har nær familie i Israel. De har ventet i årevis på at dette øyeblikket skulle komme.

Etiopiske jøder ankommer Israel

Alle disse er det giverne til Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) som har sponset. ICEJ har allerede betalt for 300. Disse er ventet å ankomme Israel i løpet av måneden. I tillegg har ICEJ gitt løfte om å betale for 700 til. Til sammen blir da antallet 1000.

Etiopiske jøder ankommer Israel

- Vær med oss, og bli en del av denne historiske hendelsen – som vitner om at Gud vil fullføre sine løfter om å bringe sitt folk tilbake til deres hjemland, sier Howard Flower, ICEJs aliyahdirektør.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding