3000 nye innvandrere båret til Israel av midler fra ICEJ i 2017

En gruppe på 82 etiopiske jødiske innvandrere landet på Ben-Gurion flyplass kvelden den 21. desember 2017. Til sammen har Jewish Agency nå brakt over 1200 etiopiske jøder til Israel i 2017. Alle flyvningene er sponset av ICEJ. Til sammen ble 3000 jøder fra hele verden båret til Israel av midler fra ICEJ dette året.

Av David Parsons, ICEJ Press, 01.12.2018

I alt 1300 etiopiske jøder forventes å komme fram innen utgangen av januar. 

Den israelske regjeringens opprinnelige plan (vedtatt) er å bringe 1300 medlemmer av det etiopiske samfunnet til Israel hvert år, frem til alle de resterende 9000 av de etiopiske jødene blir gjenforenet med sine familier. 

Imidlertid er en kabinettbeslutning fortsatt på vent for å godkjenne budsjettet og andre aspekter for 2018.

Når dette godkjennes av den israelske regjeringen, står den Kristne Ambassaden klar til å skaffe midler til å sponse det andre året.

I løpet av året har ICEJ investert $ 1,2 millioner i etiopisk aliyah (red: om lag 10 milli. Kr). Dette inkluderer ekstra penger til å bistå med den første kritiske integrasjonsfasen, for å tilpasse dem det jødiske samfunnet, det hebraiske språket og den israelske kulturen. 

Etiopiske jøder møtes
Etiopiske jøder møter familien sin på Ben Gurion i Israel for første gang på mange år

Kristne fra hele verden har bidratt til dette humanitære arbeidet. Blant annet sjenerøse donasjoner fra afrikanske kristne.

"Det jødiske folks samling i Eretz Israel pågår fortsatt, og det er virkelig et privilegium og en glede for vår organisasjon å spille en så sentral rolle i denne historiske tilbakevendingen til Zion," sier ICEJs president, dr. Jürgen Bühler. 

"Noen av de etiopiske familiene har vært skilt fra hverandre i over to tiår, og det er derfor en spesiell ære for oss å hjelpe dem med å komme sammen igjen i det jødiske hjemlandet", fortsetter dr.Bühler.

Totalt hjalp den Kristne Ambassaden mer enn 3000 jøder med aliyah i 2017, blant annet 1200 fra Etiopia, 1100 fra Russland, 800 fra Hviterussland, 70 fra Ukraina og 50 fra India. 

Jøder aliyah

ICEJ har siden det ble startet i 1980, hjulpet nesten 140.000 jøder tilbake til sitt bibelske hjemland, eller omtrent ti prosent av alle jøder som har valgt aliyah i denne perioden.

Dette utgjør en investering på over $ 50 millioner (over 400 millioner kroner med dagens kurs). De fleste av disse kom fra det tidligere Sovjetunionen, men også tusenvis fra Vest-Europa, Nord- og Sør-Amerika, Afrika, India og Kina.

Jøder fra India
Reiseveien til jøder fra India.

Arbeidet er gjort i nært samarbeid med Jewish Agency og Keren Hayesod.

Den internasjonale kristne ambassaden Jerusalem ble grunnlagt i 1980. I dag har Ambassaden avdelinger i over 95 land, og arbeid i over 170.

Bli en støttepartner, eller vær med og støtt økonomisk.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!