2200 samlet til nattverd i Gravhagen

Det gjør inntrykk når 2200 kristne fra hele verden samles på ICEJs nattverdmøte i Gravhagen i Jerusalem. Og her begynte ICEJs «Løvhyttefesttur» i dag.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 10.07.2017

Det gjør inntrykk når 2200 kristne fra hele verden samles til lovsang, forkynnelse og nattverd i Gravhagen i Jerusalem. Gravhagen er plassen der det antas at Jesus sto opp fra de døde. 

Noen gråt, noen priste Gud, mange ga et menneske de aldri hadde møtt tidligere en skikkelig klem, mens andre gjorde sitt for å feste denne unike stunden på film. 

Araber og jøde
ICEJ/Erlend Sundar, Den arabiske og den jødiske taleren holder rundt hverandre

Her var det mennesker fra absolutt alle kontinenter og verdensdeler, og i alle fasonger og farger. Men selv om de geografiske avstandene mellom oss var store, var opplevelsen av tilhørighet enda større. 

Tilbedelse
ICEJ/Erlend Sundar, Folk fra alle nasjoner i tilbedelse
Tilbedelse
ICEJ/Erlend Sundar, Hovedtaleren og mennesker fra mange nasjoner

Fellesnevneren var Jesus. Vi var alle her for å drikke Jesu blod og ete hans kjød. Bibelen sier at det er en ånd, en tro, en dåp og en Herre. 

Sjelden merkes dette bedre enn med kulturforskjeller. Plutselig blir de visket ut. Eller som en på den norske gruppa sa: - Tenk at mennesker fra så mange nasjoner tilber så likt!

Dessverre må selv flotte stunder ta slutt. 

Ved klagemuren
ICEJ/Erlend Sundar, Eva Olsvold Sundar sammen med gruppas eldste rett ved klagemuren.

Imidlertid hadde vi heldigvis mer godt i vente. Først Oljeberget, der Jesus reiste til himmelen, og også skal komme igjen, så til klagemuren; stedet der jødene hver dag går for å be. Stedet der jødenes tempel sto, og der de kunne møte Gud.

Gruppe2017Sukkot
ICEJ/Erlend Sundar, Den norske gruppa på Oljeberget

Noen hadde vært der før mens andre fikk oppleve det for første gang.

- Det har vært en fantastisk dag for en førstereisjente, sa en av kvinnene som var med på turen for første gang.

En annen, en førstereisgutt på nesten nitti år, fikk ikke nok av klagemuren. Han ble for en kort stund borte blant de ortodokse jødene, og kunne ved hell sees mens hans spurte dem om forskjellige ting.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding