11.000 israelere berørt av ICEJs sosiale arbeid i året som gikk

Om lag 11.000 israelere er blitt berørt av ICEJs sosiale arbeid gjennom året som gikk, og 3000 immigranter har fått sponset turen. I tillegg har ICEJs norske avdeling vært svært aktive i undervisning i menighetene, vi har arrangert flere turer til Israel og vi har stått opp mot en bekymringsfull antisemittisme.

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 01.11.2018

Med hovedkontor sentralt i Jerusalem, har Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) en utmerket beliggenhet for å kanalisere penger inn til trengende i det israelske samfunnet. Vi er tett på der det skjer.

Samtidig har vi også vår styrke i de mange lokale avdelingene rundt om i verden – som for øyeblikket teller om lag nitti kontorer. Dette gjør oss i stand til både å stå opp for Israel rundt om i verden, og å hjelpe jøder hjem til Israel.

11.000 berørt

I 2017 har ICEJ, gjennom vårt sosiale arbeid, berørt livet til om lag 11000 israelere. Dette inkluderer blant annet hjelp til etiopiske jøder – gjennom støtte til integrering. 

Les mer om vårt aliyah-arbeid.

Vi har hjulpet drusiske og arabiske samfunn. Om lag tjue prosent av all hjelp går til minoriteter i Israel. Dette tilsvarer størrelsen til denne gruppen. 

ICEJ har også hjulpet fattige og ensomme; prostituerte, narkotika avhengige og familier som lever under fattigdomsgrensen, og på Haifahome tar vi oss av 70 holocaust-overlevende med alt det innebærer. Et stort privilegium.

Sosialt arbeid i Israel

Les mer om vårt sosiale arbeid.

Vi har også styrket samfunn på grensen til Gaza ved å sette opp fem bomberom, en kriseenhet og ett bombesikkert klasserom. 

Stort aliyah-arbeid

Til sammen sponset ICEJ flyturen til 3000 jødiske immigranter til Israel i 2017. Av disse kom 1200 fra Etiopia, 1100 fra Russland, 800 fra Hviterussland, 70 fra Ukraina, og femti fra India. 

Etiopiske jøder

Siden 1980 har ICEJ sponset 140.000 immigranter på en eller annen måte på deres vei til Israel. I kroner tilsvarer det 50 millioner dollar. Om vi skulle regne det ut fra dagens kurs, tilsvarer det over 400 millioner kroner. 

Den norske avdelingen

Samtidig har den norske avdelingen brukt mye tid på undervisning om Israel i menighetene. Det er flott å se hvordan norske menigheter hungrer etter å høre om Israel, og ikke minst det profetiske ord.

Her kan du se hvor våre forkynnere kommer, er og har vært.

Alle våre reiser til Israel har vært fullbooket, og mere til, lenge før avreise. 

Her kan du lese om vår neste tur.

Det siste halve året har spesielt antisemittisme opptatt oss. Vi har sett fenomenet over hele Europa. Og det er vondt å lese statistikk som viser at mange europeiske jøder skjuler sin jødiske tilknytning offentlig. Vi har derfor engasjert oss spesielt i en facebook-kampanje for å vise at jøder ikke står alene. Flere tusen personer tok del i kampanjen.

antisemittisme kampanje

ICEJ følger situasjonen i Midtøsten og antisemittisme tett, og legger daglig ut nyheter. 

Med dette i minne, blir 2018 et spennende år. Stå med oss videre i dette viktige arbeidet for Guds sak.

Bli en støttepartner, eller vær med og støtt økonomisk.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding