Mange spørsmål til Stanghelles kommentar 2. Nyttårsdag

Av Eva Olsvold Sundar, ICEJ Press, 01.02.2017

Skjermdump fra Aftenpostens artikkel

Vi leste Harald Stanghelles kommentar i dag og tenkte; hva om en politisk kommentator, i Aftenpostens eller en annen norsk avis, en gang hadde ment nettopp « Stakkars Israel». Men det er virkelig intet nytt under solen.

Hvorfor skal man egentlig lese, når det alltid er den samme vinklingen - stakkars Israel som ikke vet sitt eget beste, det som vi vet så mye bedre enn dem. 

Hvorfor tror mange så sikkert at en to-stat løsning skal bringe fred, når store lag av den israelske befolkning er redd at det ikke vil skape fred? 

Hvilken fred hadde Israel da Jordan okkuperte Øst-Jerusalem og Vestbredden? 

Hva er det som får politiske kommentatorer til å tro så sikkert at araberne virkelig mener fred?

Det ble ingen fred av FNs forsøk på en to-stat løsning i november 1947. Da gikk fem arabiske land til krig mot Israel og skapte det flyktningekaoset vi fremdeles har i dag. Hvorfor er det Israels ansvar å rydde opp etter at de arabiske landene har vært fiendtlig innstilt til Israel siden dag èn?

Det er vanskelig å forstå hvorfor vi aldri kan få kommentarer som viser forståelse for Israels kompliserte situasjon og deres reelle frykt for å oppgi Vestbredden.

For det er vel ingen som kan være uenig i at det er «litt» å frykte i så henseende?

Land for fred har jo så langt ikke gitt israelere en erfaring av at det lykkes?

Det skulle holde å nevne Hizbollah i Libanon og Hamas på Gazastripen.

Underlig at ingen kan kommentere dette!?

Av Eva Olsvold Sundar

Eva Olsvold Sundar har siden 1999 reist på invitasjon som forkynner. De første åtte årene samtidig som hun var informasjonsansvarlig for De Norske Pinsemenigheters Ytremisjon. Hun har også arbeidet som journalist. Eva snakker flere språk. Blant annet russisk. Siden 2014 har hun arbeidet som ICEJs forkynner i Norge. Hun har en spesiell innsikt i det profetiske ord.

Sommerstevnet 2018

Program

Påmelding løvhyttefesten 2018 korttur

Påmelding løvhyttefesten 2018 - korttur