Skoleelev med viktig leserinnlegg mot operasjon dagsverk

Av ICEJ Press, 10.11.2018
Operasjon dagsverk
Philip Juliussen

16 år gamle Philip Juliussen reagerer i dette leserinnlegget sterkt mot at Operasjon Dagsverk fremstiller sikkerhetsgjerdet i Israel som en vegg laget for å begrense palestinske ungdommers frihet.

Philip Juliussen
Tekst og foto av Philip Juliussen

Hei, jeg er en gutt på 16 år, går på videregående skole, og lever et typisk «ungdomsliv». I dag fikk klassen vår besøk av tre elever som representerte Operasjon Dagsverk. Prosjektet de snakket om handlet om å støtte palestinske ungdom som har det vanskelig, og er traumatisert.

Jeg opplevde at prosjektet de presenterte var på lik linje med andre prosjekter som skal hjelpe nedtrykte mennesker. Man måtte nesten være et forferdelig menneske om man ikke vil støtte noe slikt.

Derfor blir det ekstra ille når informasjonen som gis er helt feil. De fleste ungdom har ikke forutsetninger for å forstå det.

Etter presentasjonen fikk vi utdelt brosjyrer med informasjon om prosjektet. I første del av introduksjonen sto dette: «Ungdom i Palestina lever bak en lang vegg som er bygget for å begrense deres frihet.»

«Veggen» som OD snakker om, ble framstilt helt feil. Det er nemlig et sikkerhetsgjerde Israel bygde etter å ha opplevd tusenvis av terrorangrep.

Disse terrorangrepene inneholdt selvmordsbombere og busser som ble sprengt. Denne «veggen» reduserte terroren fra vestbredden med mer enn 90%, og det skjer fortsatt terror angrep i Israel.

Har jeg da en grunn for å vite at operasjonen er troverdig, og det de gjør faktisk er rettferdig?

Sikkerhetsgjerdet ble presentert som en vegg som ble bygget for å begrense ungdommers frihet.

Hvilken frihet er det OD egentlig snakker om? Det er tydelig at de ikke vil ha «veggen» der, men hvorfor det? Kan jeg få et svar?

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding